Wznowienie na podstawie oryginału z 1912 roku. Poradnik kulinarny, zawierający 1503 różnych przepisów kierowany na początku XX wieku do pań domu, jako praktyczna pomoc w prowadzeniu gospodarstwa. "Praktyczny kucharz warszawski" to klasyczna polska książka kucharska z XIX wieku, która zyskała ogromną popularność jako podręcznik sztuki kulinarnej.
Poradnik ten zawiera szeroki wachlarz receptur na zupy, dania mięsne, rybne, warzywne, wypieki, desery, a także przetwory i napoje. Uwzględnia kuchnię codzienną oraz potrawy bardziej wyszukane, przeznaczone na specjalne okazje. Uwzględnia kuchnię codzienną oraz potrawy bardziej wyszukane, przeznaczone na specjalne okazje, a przepisy dostosowane są do warunków życia w mieście, zwłaszcza Warszawie, z uwzględnieniem dostępności składników.
W wydaniu obecnym zawarta jest nowość, jak na tamte czasy - 4 kolorowe tablice, odtwarzające różne rodzaje mięs.
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-02-07
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 686
To szósty album z serii opowieści o dziobaku Toto i jego przyjaciołach: kolczatce Chichi, koali Wawie i nietoperzu Riri. Nietoperz Riri z trudem podejmuje...
Biedronka i Czarny kot to japońsko-francusko-koreański serial animowany, który od dwóch lat bije rekordy oglądalności! Marinette prowadzi podwójne życie...