Praktyczna gramatyka języka angielskiego wspomaga i uzupełnia programy nauczania języka angielskiego stosowane w naszym szkolnictwie. Przystępnie podane w języku polskim objaśnienia używania poszczególnych konstrukcji gramatycznych czynią z tej publikacji wygodne i przyjazne narzędzie zarówno dla uczniów, jak i nauczycieli. Przyczynia się do tego również duża liczba przykładów zaczerpniętych z języka mówionego i pisanego. Zaś utrwaleniu przyswojonej wiedzy służą praktyczne, przejrzyste ćwiczenia, do których klucz z rozwiązaniami znajduje się na końcu książki. Praktyczna gramatyka języka angielskiego podzielona została na trzy części, od poziomu podstawowego, poprzez średnio zaawansowany i kończąc na zaawansowanym. Zestaw problemów gramatycznych w poszczególnych częściach pokrywa się z programami nauczania języka na różnych stopniach zaawansowania w grupach klasowych. Niemniej jednak, połączenia objaśnień teoretycznych z praktycznymi ćwiczeniami czyni tę publikację także autonomicznym podręcznikiem, który z powodzeniem może być stosowany do samodzielnego zgłębiania tajników języka angielskiego.
Informacje dodatkowe o Praktyczna gramatyka języka angielskiego cz.ii:
Wydawnictwo: Exlibris
Data wydania: b.d