Książka wprowadzi Cię w świat ajurwedy starożytnej medycyny indyjskiej. Prakriti to unikalne połączenie subtelnych energii, które w momencie narodzin określają budowę naszego ciała, nasz temperament, preferencje. Oznacza ono najgłębszą wewnętrzną naturę każdego człowieka. Gdy poznamy swoje prakriti, zrozumiemy, jakie cechy składają się na naszą indywidualność.
Data wydania: 2013 (data przybliżona)
Kategoria: Poradniki
Przeczytane:2020-06-20, Ocena: 4, Przeczytałam, Mam, 52 książki 2020, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2020, 2020,
Kolejna książka z serii ajurwedyjskiej za mną. Bardzo lubię tę serię i miałam spore oczekiwania, co do bardzo dokładnego opisywania poszczególnych dosz. Okazało się po lekturze, że czuję spory niedosyt dotyczący prakriti, ale w zamian dostałam sporą garść informacji ogólniejszych. Cóż, przecież książka nie musi spełniać moich oczekiwań, nie taka jest jej rola. Tak czy inaczej, jak zwykle książka z tej serii jest bardzo ciekawa, dobrze, zrozumiale napisana i zdecydowanie warta lektury. Ciekawa jestem kolejnych.