Praga i Czechy. Przewodnik National Geographic. Wydanie 2, zaktualizowane

Wycieczki poza utarte szlaki Rady bywalców Najważniejsze atrakcje

Spędź aktywnie urlop w Czechach i na Morawach! Zachwyć się Pragą z Wełtawy. Spróbuj sił na estradzie, na której grał Bill Clinton. Sprawdź, że kuchnia czeska nie tylko knedlikami stoi. Odkryj osobliwości krasu, zwiedź zabytkowe zamki i pałace. Przemierz rowerem krainę winnic na pograniczu czesko-austriackim, a Szumawę z siodła. Podziwiaj dzieła mistrzów baroku i secesji. I nie zapomnij o dokonaniach browarników.

MARSZRUTY, oparte na bogactwie doświadczeń, pomogą zaplanować pobyt adekwatnie do posiadanego czasu i zainteresowań. NIEZWYKŁE DOŚWIADCZENIA, w tym zbieranie leśnych owoców, zwiedzanie browarów, odwiedziny w kopalni węgla, konne wędrówki po górach i samodzielne konstruowanie kukiełek. RADY BYWALCÓW, od fotografików, podróżników i dziennikarzy National Geographic po rodzimych znawców rozmaitych zagadnień, dotyczące ulubionych miejsc, zasad postępowania i wielu innych kwestii. TRASY 4 WYCIECZEK PIESZYCH I 2 SAMOCHODOWYCH, opatrzone klarownymi mapami i planami m.in. spacerów po praskiej Starówce, zabytkowym Ołomuńcu i Karlowych Warach oraz objazdu zamków południowych Czech. PROPOZYCJE MNIEJ RUTYNOWYCH SZLAKÓW, w tym do zamku Trosky w Českým ráju, pośród wzniesień Szumawy na granicy z Austrią i Niemcami, po wołoskim skansenie na Morawach oraz zakamarkach klasztoru na Strahowie. LISTA TEGO, CZEGO POMINĄĆ NIE WOLNO w każdym omówionym w przewodniku regionie, a także przy trasie każdej wycieczki pieszej bądź samochodowej. WSPANIAŁE ZDJĘCIA, GRAFIKI, PLANY I MAPY, które ułatwiają podjęcie decyzji, poruszanie się i gruntowne poznanie każdego miejsca.

Informacje dodatkowe o Praga i Czechy. Przewodnik National Geographic. Wydanie 2, zaktualizowane:

Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2019-04-03
Kategoria: Przewodniki turystyczne
Tytuł oryginału: NGT Prague & Czech Republic

Tagi: Turystyka i wypoczynek

Kup książkę Praga i Czechy. Przewodnik National Geographic. Wydanie 2, zaktualizowane

Praga i Czechy. Przewodnik National Geographic. Wydanie 2, zaktualizowane - opinie o książce