,,Poznań. Chrystus i my" - to hasło jubileuszu 1050-lecia pierwszego biskupstwa w Poznaniu. Spróbujmy przeżyć poszczególne miesiące tego jubileuszowego roku w drodze - od dziękczynienia za wiarę przekazaną i żyjącą w Kościele, przez troskę o wierność podjętym zobowiązaniom, do przekazywania doświadczenia Boga tym, którzy idą po nas. Niemniejsza publikacja zawiera materiały duszpasterskie na pierwsze niedziele każdego miesiąca tego roku liturgicznego: szczegółowo opracowane pomoce liturgiczne oraz konspekty homilii dla dorosłych, młodzieży i dzieci. Tematem wiodącym, jaki proponujemy na rozpoczynający się właśnie rok liturgiczny, jest Kościół.

Publikacja zawiera również list arcybiskupa Stanisława Gądeckiego na inaugurację jubileuszu, kalendarium obchodów 1050-lecia pierwszego biskupstwa w Poznaniu, specjalną modlitwę na ten rok oraz propozycję jubileuszowej celebracji Wigilii Zesłania Ducha Świętego.

By łatwiej było korzystać z przygotowanych materiałów podczas Mszy Świętej, do książki dołączyliśmy płytę z wszystkimi tekstami w formacie zdatnym do wydruku.

Informacje dodatkowe o Poznań Chrystus i my. Materiały duszpasterskie na pierwsze niedziele miesiąca jubileuszowego roku 2018:

Wydawnictwo: Święty Wojciech
Data wydania: 2018-01-05
Kategoria: Duchowość, religia

Kup książkę Poznań Chrystus i my. Materiały duszpasterskie na pierwsze niedziele miesiąca jubileuszowego roku 2018

Poznań Chrystus i my. Materiały duszpasterskie na pierwsze niedziele miesiąca jubileuszowego roku 2018 - opinie o książce

Malowanki na dzień dobry (#1). Kolory Miłości
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Malowanki na dzień dobry (#1). Kolory Miłości

Szał kolorowania dla dorosłych to nowy sposób na relaks, odstresowanie, przyjemność, ambicje twórcze. Przywędrował do Polski z Zachodu, gdzie...

Bajki dla dorosłych
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Bajki dla dorosłych

Dwanaście opowiadań. Jedno autorstwa Tomasza ,,Packa" Pacyńskiego, którego nie ma już wśród nas. I jedenaście opowiadań napisanych z myślą o nim. Jako...

Kyle
T.M. Piro