Żołnierz,policjant , górnik, strażak, kierowca, A może lekarz? Każdy z tych zawodów wydaje się interesujący. Który z nich wybrać? Kim zostać w przyszłości? W poszukiwaniu odpowiedzi na te pytania pomogą ci książki wydawnictwa Damidos, prezentujące najpopularniejsze zawody. Znajdziesz w nich rzeczowe informacje, zaskakujące fakty, ciekawostki i zdjęcia – być może dzięki nim w przyszłości zostaniesz żołnierzem.
Czy wiesz, że żołnierz bierze udział również w misjach pokojowych? Jakie mamy rodzaje sił zbrojnych? Czym się charakteryzują? Co to są siły specjalne? Przeczytaj tę książkę, a dowiesz się wszystkiego.
Wydawnictwo: Damidos
Data wydania: 2015 (data przybliżona)
Kategoria wiekowa: 9-12 lat
Tytuł oryginału: Poznaję ciekawe zawody żołnierz
Język oryginału: Polski
Ilustracje:Mariusz Kurkowski
Policjant, żołnierz, górnik, strażak, kierowca, A może lekarz? Każdy z tych zawodów wydaje się interesujący. Który z nich wybrać? Kim zostać w przyszłości...
Przeczytane:2024-06-09, Ocena: 6, Przeczytałam, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2024, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2024, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2024 roku, 26 książek 2024,
Świetna.Ciekawie opisana o całym zawodzie żołnierza.Jak jest szkolony.Gdzie może pracować.Dużo ciekawych zdjęć.Bardzo pouczająca.