Pożeracze nocy 2. Jej mali żniwiarze

Drugi tom komiksowej trylogii grozy, stworzonej przez autorki obsypanej nagrodami serii "Monstressa" - Marjorie Liu i Sanę Takedę!

POCHWAŁY DLA TOMU 1: POŻERACZKI NOCY UZNANEGO PRZEZ ,,THE WASHINGTON POST" ZA NAJLEPSZĄ POWIEŚĆ GRAFICZNĄ 2022 ROKU, A PRZEZ NPR.COM ZA ULUBIONY ALBUM Z 2022 ROKU

Delikatne tusze i świetliste akwarele Takedy równie biegle oddają szczegóły życia codziennego, jak i przerażający, nadprzyrodzony świat upiornych szkieletów, żywych cieni, zakapturzonych postaci i opętanych lalek. Warstwa graficzna zwraca uwagę wewnętrznym światłem. Są tu sceny słoneczne i kojące, a zaraz po nich następują groza i mrok. Fani stylowych współczesnych horrorów, takich jak Hrabstwo Harrow czy Coś zabija dzieciaki, pochłoną tę historię i będą z niecierpliwością czekać na kolejny tom. - ,,Publishers Weekly", recenzja z gwiazdką

Scenarzystka Marjorie Liu i graficzka Sana Takeda nie tylko opowiadają historie. One tworzą całe światy. - ,,Forbes"

Sana Takeda z mistrzowską precyzją przedstawia zarówno subtelne interakcje między postaciami, jak i wstrząsający, dosłowny horror. - ,,Library Journal"

Seria zdobyła Nagrodę Einsera w kategorii najlepsza nowa powieść graficzna (2024) oraz najlepszy twórca multimedialny (2024).

Informacje dodatkowe o Pożeracze nocy 2. Jej mali żniwiarze:

Wydawnictwo: Sonia Draga
Data wydania: 2025-03-26
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: The Night Eaters Book #2: Her Little Reapers

Tagi: Komiks i powieść graficzna - horror Powieść graficzna (tradycja europejska) Komiks i powieść graficzna - fantasy ezoteryczne Komiks i powieść graficzna dla dorosłych

Kup książkę Pożeracze nocy 2. Jej mali żniwiarze