Przedstawiamy państwu ciekawe przepisy na potrawy mączne, które mogą być zarówno samodzielnym posiłkiem, jak i ciekawym dodatkiem do dania głównego obiadu lub kolacji. Zamieszczamy wskazówki, jak krok po kroku przygotować pyszne pierogi, kluski, kopytka, pyzy, knedle, naleśniki, krokiety, placki, paszteciki, różne rodzaje pieczywa oraz ciasta. Na pewno znajdą tu coś dla siebie i miłośnicy mięsa, i wegetarianie. Mamy nadzieję, że nasze propozycje zachęcą państwa do dalszych eksperymentów kulinarnych. Przykładowe przepisy: placki pszenno-kukurydziane, pierogi gryczane z twarogiem, sękacz domowy, kulebiak, bliny, kluski leniwe, makaron razowy, chleb swojski. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Potrawy z ziemniaków, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Surówki i sałatki, Potrawy mięsne, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Przetwory.
Wydawnictwo: Literat
Data wydania: 2011 (data przybliżona)
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 32
Język oryginału: polski