Porządni ludzie

O książce

Wszystkie szaleństwa naszych czasów w powieści francuskiej pisarki urodzonej w Polsce

Doskonałe laboratorium ludzkich zachowań

SYLWIA CHUTNIK

Błyskotliwa i komiczna powieść, która odsłania wszystkie szaleństwa naszych czasów.

LIRE MAGAZINE LITTÉRAIRE

Zamożna francuska rodzina Simart-Duteilów trafia na pierwsze strony gazet, gdy jej członkowie barykadują się w swojej normandzkiej posiadłości. Czytelnik śledzi wydarzenia w 2015 roku, poprzedzającym tę dobrowolną izolację. Na początku wszystko wydaje się idealne: zadbane dzieci, eleganccy rodzice, piękny dom, klinika chirurgii plastycznej i karty członkowskie prestiżowych klubów. Wiecznie młoda wdowa Isabella oraz jej dzieci - Samuel, Paul, Clothilde - wiodą wygodne, luksusowe życie. Aż do chwili, kiedy niespodziewanie do ich drzwi puka Obcy. Kim jest i dlaczego wywołuje taką panikę?

Tę powieść czyta się w napięciu, jakby oglądało się dynamiczny spektakl teatralny albo bardzo dobry film. Aż do zupełnie nieprzewidywalnego finału.

Informacje dodatkowe o Porządni ludzie:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-03-26
Kategoria: Inne
Tytuł oryginału: Patte blanche

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna Beletrystyka - problematyka społeczna Proza w przekładzie

Kup książkę Porządni ludzie

Kyle