Chociaż sklepowe półki uginają się od rozmaitych produktów, nasze dania różnią się w zależności od pory roku. Wynika to z dostępności produktów w poszczególnych okresach. Wiosna to czas dojrzewania nowalijek, latem pojawiają się świeże warzywa i owoce, jesienią mamy zbiory owoców, zimą zaś wykorzystujemy zapasy - mrożonki, kiszonki i inne przetwory. Nasza książka prezentuje różne możliwości wykorzystania produktów sezonowych. Przedstawione w niej pomysły pomogą Państwu spożytkować to, co najlepszego oferuje nam natura. Proponujemy również dania z makaronem, bo są szybkie i smaczne. W każdym dziale znajdą Państwo kilka takich propozycji. Każdy przepis zawiera informacje na temat wielkości porcji (dla ilu osób), czasu przygotowania, ilości kalorii.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2014-01-16
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 416
W tomie trzecim: 110 biografii i portretów przedstawicieli opozycji z całej Polski. Ilustrowane kalendarium wydarzeń opozycyjnych lat 1956-89. Biogramy...
Niniejszy podręcznik przedstawia praktyczną wiedzę na temat rozrodu kotów, poczynając od podstaw anatomii ich narządów rozrodczych, poprzez kriokonserwację...
Chcę przeczytać,