Polskie potrawy na stołach Europy

Ocena: 0 (0 głosów)
Nie wyobrażamy sobie kuchni francuskiej bez wina, serów i estragonu, włoskiej bez pizzy, spaghetti i oregano, a orientalnej bez ryżu i cynamonu. A polskiej? Czy nieśmiertelny schabowy z kapustą i bigos na stałe zrósł się w świadomości Europejczyków z tradycyjnym polskim menu? Odpowiedź na to pytanie znajdą Państwo w przygotowanej przez nas książce kulinarnej, w której receptury, opracowane przez polskie autorki, określają kulinarne preferencje współczesnych pokoleń Polaków. Z pobieżnej analizy tych upodobań, jasno wynika, że nasze jadłospisy są coraz bardziej dostosowane do zaleceń żywieniowców, a tym samym godne rozpropagowania w kuchniach Europy.

Informacje dodatkowe o Polskie potrawy na stołach Europy:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 83-7337-447-7
Liczba stron: 224

więcej

Kup książkę Polskie potrawy na stołach Europy

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Polskie potrawy na stołach Europy - opinie o książce

Inne książki autora
Polska według Internautów. Wydanie 1
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Polska według Internautów. Wydanie 1

Chcesz oryginalnie i aktywnie spędzić urlop? Poznawaj swoją ojczyznę! Nie musisz już wyjeżdżać na drugi koniec Europy, żeby zwiedzać interesujące miejsca...

Psychologia zaburzeń
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Psychologia zaburzeń

W tym dwutomowym podręczniku czytelnik znajdzie podstawową wiedzę na temat czynników wywołujących zaburzenia zachowania oraz omówienie wyodrębnionych w...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Reklamy