Polskie potrawy na stołach Europy

Ocena: 0 (0 głosów)
Nie wyobrażamy sobie kuchni francuskiej bez wina, serów i estragonu, włoskiej bez pizzy, spaghetti i oregano, a orientalnej bez ryżu i cynamonu. A polskiej? Czy nieśmiertelny schabowy z kapustą i bigos na stałe zrósł się w świadomości Europejczyków z tradycyjnym polskim menu? Odpowiedź na to pytanie znajdą Państwo w przygotowanej przez nas książce kulinarnej, w której receptury, opracowane przez polskie autorki, określają kulinarne preferencje współczesnych pokoleń Polaków. Z pobieżnej analizy tych upodobań, jasno wynika, że nasze jadłospisy są coraz bardziej dostosowane do zaleceń żywieniowców, a tym samym godne rozpropagowania w kuchniach Europy.

Informacje dodatkowe o Polskie potrawy na stołach Europy:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 83-7337-447-7
Liczba stron: 224

więcej

Kup książkę Polskie potrawy na stołach Europy

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Polskie potrawy na stołach Europy - opinie o książce

Inne książki autora
Kodeks postępowania administracyjnego
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Kodeks postępowania administracyjnego

Wydanie 20 broszury zawiera: podstawowe przepisy z zakresu postępowania administracyjnego ogólnego, postępowania egzekucyjnego w administracji, prawo o...

Odkrywamy ekstremalny świat
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Odkrywamy ekstremalny świat

Takiej książki jeszcze nie było: ekstremalnie zadziwiającej! ekstremalnie szokującej! ekstremalnie prawdziwej! – kipiącej porażającymi faktami, które...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Smolarz
Przemysław Piotrowski
Smolarz
Babcie na ratunek
Małgosia Librowska
Babcie na ratunek
Wszyscy zakochani nocą
Mieko Kawakami
Wszyscy zakochani nocą
Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk
 Baśka. Łobuzerka
Zaniedbany ogród
Laurencja Wons
Zaniedbany ogród
Dziennik Rut
Miriam Synger
Dziennik Rut
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy