Okładka książki - Polskie potrawy na stołach Europy

Polskie potrawy na stołach Europy


Ocena: 0 (0 głosów)
Nie wyobrażamy sobie kuchni francuskiej bez wina, serów i estragonu, włoskiej bez pizzy, spaghetti i oregano, a orientalnej bez ryżu i cynamonu. A polskiej? Czy nieśmiertelny schabowy z kapustą i bigos na stałe zrósł się w świadomości Europejczyków z tradycyjnym polskim menu? Odpowiedź na to pytanie znajdą Państwo w przygotowanej przez nas książce kulinarnej, w której receptury, opracowane przez polskie autorki, określają kulinarne preferencje współczesnych pokoleń Polaków. Z pobieżnej analizy tych upodobań, jasno wynika, że nasze jadłospisy są coraz bardziej dostosowane do zaleceń żywieniowców, a tym samym godne rozpropagowania w kuchniach Europy.

Informacje dodatkowe o Polskie potrawy na stołach Europy:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 83-7337-447-7
Liczba stron: 224

więcej

Kup książkę Polskie potrawy na stołach Europy

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Polskie potrawy na stołach Europy - opinie o książce

Inne książki autora
Rok 1945. Między wojną a podległością
Praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Rok 1945. Między wojną a podległością

Rok 1945 przyniósł zakończenie wojny i ostatecznie rozstrzygnął o powojennym kształcie Polski. Z głosów świadków tamtych wydarzeń...

Odkrywca 3D. Niezwykły kosmos
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Odkrywca 3D. Niezwykły kosmos

Najlepszy przewodnik po tajemnicach Układu Słonecznego, pełen intrygujących obrazów i zaskakujących faktów. Przedstawia materiał zebrany...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy