Polska kuchnia regionalna

Polska kuchnia regionalna to rodzaj poradnika, w którym znalazły się przepisy na potrawy

i przysmaki z wielu regionów Polski, takich jak Pomorze i Kaszuby, Wielkopolska i Kujawy, Śląsk, Pogórze (Podhale i Podkarpacie), Mazowsze i Kurpie, Warmia i Mazury, Małopolska, Podlasie.

Dzięki naszej książce Czytelnik może mieć całą kulinarną Polskę na własnym stole. Książka:

-       zawiera niemal sto przepisów zainspirowanych tradycją kulinarną z regionów całej Polski - zupy, dania główne, desery, przysmaki;

-     ukazuje specyfikę kulturową i kulinarną wybranych regionów naszego kraju - święta i imprezy związane z tradycją kulinarną danego obszaru;

-     prezentuje efektowne zdjęcia potraw, przysmaków i z regionów;

-       dostarcza różnorodnych inspiracji do stworzenia własnych dań i kosztowania swojskich potraw o niezliczonych smakach.

Informacje dodatkowe o Polska kuchnia regionalna:

Wydawnictwo: PWN
Data wydania: 2015-10-31
Kategoria: Kuchnia

Kup książkę Polska kuchnia regionalna

Polska kuchnia regionalna - opinie o książce

Smaki Turcji. Ponad 100 najlepszych przepisów
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Smaki Turcji. Ponad 100 najlepszych przepisów

Kuchnia Turcji jest intrygującą miszanką różnych wpływów powstałych na skutek złożonej historii tego kraju oraz jego śródziemnomorskiego położenia na styku...

Jan Paweł Wielki. Pielgrzym po świecie. Tom 15. Pielgrzymki z roku 1995
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Jan Paweł Wielki. Pielgrzym po świecie. Tom 15. Pielgrzymki z roku 1995

Tom 16 unikalnej 24-tomowej kolekcji kronik pielgrzymek po świecie, albumów ukazujących wszystkie 104 podróże apostolskie Jana Pawła Wielkiego od pierwszej...

Kyle
T.M. Piro