Polska kuchnia regionalna

Ocena: 0 (0 głosów)

Polska kuchnia regionalna to rodzaj poradnika, w którym znalazły się przepisy na potrawy

i przysmaki z wielu regionów Polski, takich jak Pomorze i Kaszuby, Wielkopolska i Kujawy, Śląsk, Pogórze (Podhale i Podkarpacie), Mazowsze i Kurpie, Warmia i Mazury, Małopolska, Podlasie.

Dzięki naszej książce Czytelnik może mieć całą kulinarną Polskę na własnym stole. Książka:

-       zawiera niemal sto przepisów zainspirowanych tradycją kulinarną z regionów całej Polski - zupy, dania główne, desery, przysmaki;

-     ukazuje specyfikę kulturową i kulinarną wybranych regionów naszego kraju - święta i imprezy związane z tradycją kulinarną danego obszaru;

-     prezentuje efektowne zdjęcia potraw, przysmaków i z regionów;

-       dostarcza różnorodnych inspiracji do stworzenia własnych dań i kosztowania swojskich potraw o niezliczonych smakach.

Informacje dodatkowe o Polska kuchnia regionalna:

Wydawnictwo: PWN
Data wydania: 2015-10-31
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788377059203
Liczba stron: 165

więcej

Kup książkę Polska kuchnia regionalna

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Polska kuchnia regionalna - opinie o książce

Inne książki autora
Niesamowite przygody Samurajów
Praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Niesamowite przygody Samurajów

Zobacz, jak samuraj zostaje mistrzem miecza. Dowiedz się, jak ćwiczyli ci dzielni wojownicy, wykonując te intrygujące zadania. Potem przy pomocy naklejek...

New Avengers Inne światy, tom 3
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - New Avengers   Inne światy, tom 3

Walka o Ziemię trwa - i wymaga coraz większych poświęceń. Jeden z Iluminatów sprzedaje duszę, a reszta ściga się z czasem, konstruując jeszcze...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Reklamy