Polityka karna i penitencjarna w Polsce w okresie przemian prawa karnego

Publikacja ukazuje problemy polityki karnej i penitencjarnej w Polsce w okresie dokonujących się przemian w zakresie prawa karnego. Zawiera analizę tych zmian i odpowiada na ważne i interesujące opinię publiczną pytania: Czy stan przestępczości w Polsce uzasadnia radykalne zmiany w prawie karnym i jakie stwarza on zagrożenia dla społeczeństwa? Czy po reformie prawa karnego kary wymierzane przez sądy są łagodniejsze niż przedtem? Jaką rolę w polityce karnej odgrywa kara pozbawienia wolności? Jak jest wykonywana kara pozbawienia wolności i czy przyczynia się ona do ograniczenia przestępczości?

Informacje dodatkowe o Polityka karna i penitencjarna w Polsce w okresie przemian prawa karnego:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Warszawskiego
Data wydania: b.d
Kategoria: Polityka
ISBN: 83-235-0149-1

Kup książkę Polityka karna i penitencjarna w Polsce w okresie przemian prawa karnego

Polityka karna i penitencjarna w Polsce w okresie przemian prawa karnego - opinie o książce

Książka pt. "Polityka karna i penitencjarna w Polsce w okresie przemian prawa karnego" to na pewno - Fenomenalna Książka. Dzisiaj Trudno jest Ocenić jakąkolwiek Politykę Karną i Penitencjarną , jeśli Nie Zna się Dobrze Prawa Szczególnego ; tu :Karnego. Uważam , że jest to Ksiązka , Bardzo Zaawansowana i Mówiąca o Problemach i Zawiłościach Powyższych Polityk. Sama chętne Ją Przeczytam , Mimo ,Jej Dużego Stopnia Trudności. Polecam!
Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk