Seksowna Bridget Jones z piekła rodem w drugiej odsłonie. Podboje sukuba. Przybierają postać nieziemsko pięknych kobiet. Wabią mężczyzn i budzą w nich pożądanie. Sukuby – uwodzicielskie i mordercze demony… Miłość boli. Nikt nie wie tego lepiej niż Georgina Jeśli choćby pocałuje swojego śmiertelnego chłopaka, wyssie z niego całą energię życiową. Cóż, bycie sukubem ma niewątpliwe plusy, ale to chyba nie fair, że dziewczyna-demon, która zawodowo uwodzi mężczyzn,nie może pozwolić sobie na prawdziwą miłość. Niepowodzeń w życiu prywatnym nie rekompensują sukcesy zawodowe i uznanie szefa, który jest pod wrażeniem profesjonalizmu Georginy przekraczającej piekielne normy deprawacji dusz. Na domiar złego nieśmiertelny kumpel wciąga ją w plan, który może skończyć się fatalnie nie tylko dla jej kariery... Richelle Mead należy do czołówki młodych amerykańskich autorek paranormalnych komedii romantycznych i urban fantasy. Jest także autorką serii Akademia wampirów. Akcja jej bestsellerowych powieści osadzona w realiach wielkomiejskich łączy fantastykę i współczesność z kryminalną intrygą. Na pierwszy plan wysuwa się w nich jednak wątek romantyczny, a demoniczni bohaterowie kierują się uczuciami. Melancholią sukuba rozpoczęła cykl przygód miłosnych Georginy Kincaid.
Informacje dodatkowe o Podboje Sukuba:
Wydawnictwo: Amber