Z okazji dziewięćdziesięciolecia „Naszej Księgarni” postanowiliśmy zebrać w kilku tomach najpiękniejsze książeczki, które przez lata ukazywały się w serii „Poczytaj mi, mamo”. Publikujemy je w niezmienionej szacie graficznej, aby bajkom naszych wielkich pisarzy znów, jak kiedyś, towarzyszyły prace wybitnych ilustratorów.
W Poczytaj mi, mamo. Księdze trzeciej po raz kolejny otwieramy drzwi do pełnego magii i nostalgii królestwa naszego dzieciństwa.

W tym tomie znajdziecie następujące poczytajki:
"Sąsiedzi"
"Boję się"
"Warszawskim statkiem"
"Wyładunek z przeszkodami"
"Muzyka na krzywej wieży"
"Kapeć"
"O gadającym zegarze i maszynie do pisania wierszy"
"Katar żyrafy"
"Kameleon"
"Przepraszam, smoku"

Informacje dodatkowe o Poczytaj mi, mamo. Księga trzecia:

Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2012-11-07
Kategoria wiekowa: 3-5 lat
Tłumaczenie: brak
Ilustracje:Tomasz Borowski, Janina Krzemińska, Edward Lutczyn, Krystyna Michałowska, Wanda Orlińska, Danuta Przymanowska-Boniuk, Bożena Truchanowska, Maria Uszacka

Kup książkę Poczytaj mi, mamo. Księga trzecia

Poczytaj mi, mamo. Księga trzecia - opinie o książce

Avatar użytkownika - Shi4
Shi4
Przeczytane:2014-03-06, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 (253) książki w 2014, Dla dzieci, Mam,
To trzeci już zbiorek bajek spod szyldu "Poczytaj mi mamo" i zarazem trzecia moja podróż do krainy dzieciństwa. Chociaż tym razem znałam tylko jedną historyjkę. Bardzo spodobał mi się wstęp, który przedstawia ukryte podteksty niektórych bajek, w tym mojej ulubionej z tej części "Boję się". Jako, że nie przepadam za wierszykami, a ich w tym zbiorku było najwięcej, podobał mi się troszkę mniej niż dwa poprzednie. Chociaż pamiętam, że w dzieciństwie wierszowane formy nic a nic mi nie przeszkadzały.
Avatar użytkownika - gan1983
gan1983
Przeczytane:2014-03-03, Ocena: 4, Przeczytałem, Dla dzieci, Mam, WYZWANIE 12 KSIĄŻEK 2014,
Kolejny zbiór 10 bajeczek. Dużo jest wierszyków, przez co czyta się szybko. Ilustracje ładne, chociaż nie z każdej bajki mi się podobały.