Po drugiej stronie snu

Pięknie wydana książka ,,Po drugiej stronie snu - dziennik wyobraźni" Karoliny Kubikowskiej to magiczna podróż do krainy fantazji, która zachęca do odkrywania swojej kreatywności, pobudzenia twórczego ja i odmienienia siebie na zawsze!

To nowa propozycja na rynku, która łączy cechy powieści graficznej i dziennika. Z jednej strony jest przepięknie ilustrowaną baśnią dla kobiet, z drugiej zachęca je do pomysłowego i spontanicznego wyrażenia emocji za pomocą sztuki - wypełniania rysunków kolorem i pracy z rozmaitymi technikami plastycznymi, jak kolaż i fotografia.

W książce znajduje się aż 80 prac autorki. Rysunki, misternie wykonane czarnym tuszem, tworzą opowieść o drodze do pełni życia, są metaforą zmiany i dojrzewania do szczęścia. Pełne wątków baśniowych i symboliki zachęcają do swobodnego wyrażania emocji.

Moda na książki dla dorosłych do artystycznego wyrażania siebie to nowy sposób na relaks, przyjemność, ambicje twórcze. Przywędrowała do Polski z Zachodu, gdzie rozwija się już od kilku lat. Wydawnictwo Edipresse-Kolekcje wychodząc naprzeciw tym trendom przygotowało unikatową pozycję.

Książka jest jednocześnie pierwszym portfolio współczesnego polskiego tatuażysty.

Informacje dodatkowe o Po drugiej stronie snu:

Wydawnictwo: Edipresse Książki
Data wydania: 2015-11-16
ISBN: 9788379452040

Kup książkę Po drugiej stronie snu

Po drugiej stronie snu - opinie o książce

Rok szarańczy
Terry Hayes