Platforma Android. Nowe wyzwania

Profesjonalne programowanie w systemie Android!

Android to lider wśród systemów operacyjnych dla telefonów i tabletów. Spotkasz go w większości tego typu urządzeń. Ciągły rozwój Androida sprawił, że jego obecne wersje zapewniają niesamowite możliwości, a przy tym są przyjazne dla programistów. Jeżeli poznałeś już ten system i marzysz o stworzeniu bardziej zaawansowanej aplikacji, to trafiłeś na doskonałą książkę.

W trakcie jej lektury wzbogacisz swoją wiedzę o cenne informacje. Dowiesz się, jak skonfigurować środowisko programistyczne oraz efektywnie wykorzystać język Java do tworzenia aplikacji. Po tym wstępie zaczniesz poznawać bardziej zaawansowane elementy platformy. Nauczysz się korzystać z zasobów, projektować interfejs użytkownika, tworzyć usługi i zadania pracujące w tle oraz odbierać komunikaty i dokonywać zmian w konfiguracji. Ponadto Twoją ciekawość powinny przykuć rozdziały poświęcone testom automatycznym, geolokalizacji oraz bezpieczeństwu tworzonych aplikacji. Na sam koniec został gwóźdź programu — hakowanie platformy Android oraz wykorzystanie ukrytego API. Brzmi intrygująco? I tak właśnie jest!

Dzięki tej książce:

- błyskawicznie zaznajomisz się z podstawami platformy Android,
- wykorzystasz potencjał języka Java oraz składników Androida,
- zapanujesz nad zasobami,
- zbudujesz zaawansowany interfejs użytkownika,
- poznasz ukryte API platformy,
- opublikujesz aplikację w Google Play.

Twoja przepustka do zaawansowanego świata Androida!

Informacje dodatkowe o Platforma Android. Nowe wyzwania:

Wydawnictwo: Helion