Pisanie listów i e-maili służbowych w języku angielskim

Napisz to… po angielsku! Profesjonalne pisma handlowe i marketingowe Skuteczne poszukiwanie pracy -- listy motywacyjne i CV Zaproszenia, zawiadomienia, podziękowania Ta książka to cenne źródło wiedzy dla wszystkich, którym zdarza się prowadzić korespondencję w języku angielskim. Zawiera ona setki przykładowych listów i e-maili uporządkowanych według grup tematycznych. Sheryl Lindsell-Roberts, znana specjalistka w dziedzinie pisania dokumentów służbowych, umieściła tu doskonałe pisma, które sama napisała lub otrzymała od innych osób. Autorka zdawała sobie sprawę z tego, że przelewanie myśli na papier może sprawiać trudność, opracowała więc "procedurę sześciu kroków" pomagającą usprawnić proces tworzenia formalnych dokumentów listowych. Uzupełniła ją o dodatki zawierające praktyczne porady na temat interpunkcji, gramatyki, często mylonych słów, skrótów oraz form zwracania się do adresata. Dowiedz się, jak rozpocząć pracę nad listem urzędowym. Zadbaj o odpowiednią stronę graficzną. Zapoznaj się z etykietą e-mailową. Poznaj sekrety marketingu elektronicznego.

Informacje dodatkowe o Pisanie listów i e-maili służbowych w języku angielskim:

Wydawnictwo: Onepress
Data wydania: b.d
Kategoria: Zarządzanie i marketing
ISBN: 978-83-246-0076-2

Kup książkę Pisanie listów i e-maili służbowych w języku angielskim

Pisanie listów i e-maili służbowych w języku angielskim - opinie o książce

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk