Ucieczki, porwania, pogonie?! Ogłoszenia, okupy, nagrody?! A na dodatek - piosenka warta milion!
Gang spiewających opryszczków i policjant bez czapki! Sentymentalni drukarze i wyjątkowo tajny radca! Były komendant gwardii pałacowej i błazen premier! A jakby tego było mało - przebogata ciotka z Bełc...
Galeria postaci jak z najlepszej komedii? Oczywiście! Bo "Piosenka dla Karla" to świetna, chwilami troszkę czarna, absurdalna komedia - barwnych postaci i nie zawsze przypadkowych pomyłek.
Czy ktokolwiek zdoła powstrzymać lawinę wywołaną przez wymarzony błąd drukarski?
Jak zakończy się wielka przygoda Karla i Karka, i Karli? (O nie, to nie jest błąd drukarski!). To imię będzie się wciąż odmieniać przez... osoby! Nie wierzycie? To przyczytajcie!
A po przeczytaniu książki Jana Karpa nie pakujcie, proszę, plecaka, tylko spokojnie poczekajcie, co przyniesie "Całkiem inna historia" starszego brata Karla. Może i jego pociąg przepędzi wkrótce przez środek jakiejś historii? Hen... hen... w górach lub za wydmami, gdzie pożegnaliśmy Karla (i Karla, i Karlę).
Wydawnictwo: Bajka
Data wydania: 2010-12-02
Tytuł oryginału: polski
Ilustracje:tak (czarno-białe)
Historia Ani, jej braciszka Tomka i niezwykle humorzastego Koczkodana - pluszowego indyka, obdarzonego umiejętnością mówienia. Co więcej, Koczkodan...
Przeczytane:2020-04-12, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2020, dla dzieci, przygoda,