Książka "Pionek diabła" jest pierwszą publikacją z serii napisanej przez Natashę Knight, autorkę bestsellerów o tematyce dark romance. Mroczna i ekscytująca historia, w której znajdziemy liczne intrygi i zwroty akcji, wciąga od pierwszych stron.
Isabelle jest zagubioną owieczką, która zbyt wcześnie doświadczyła traumy, jaką jest utrata ukochanej osoby. W wyniku śmierci rodziców trafia pod opiekę swojego przyrodniego brata, co niesie ze sobą fatalne skutki. Jericho pragnie zemsty na rodzinie Bishopów, która pozbawiła go czegoś bezcennego. Targające nim emocje i demony przeszłości posuwają go do czynów, które mogą nieść nieodwracalne konsekwencje. Mężczyzna wykorzystuje Isabelle, wdrażając swój szaleńczy plan w życie. Porywa ją i zmusza do uległości swoim brutalnym zachowaniem.
Z biegiem czasu 19-letnia dziewczyna zaczyna wzbudzać w mężczyźnie emocje, o których dawno już zapomniał. Jericho przez to postrzega Isabelle w inny sposób niż dotychczas. Jak potoczy się historia Jericha i Isabelle?
Książka "Pionek diabła" jest początkiem losów dwojga ludzi, którzy mierzą się ze swoimi własnymi demonami i ranami z przeszłości. Dzięki stylowi pisania autorki książkę czyta się szybko i ciągle czuje się niedosyt. Drugi tom tej serii - "Devil's Redemption" - zostanie wydany również w Polsce. Jeżeli chcesz zapoznać się z innymi publikacjami autorki, sięgnij po serie "Trylogia Socjeta" lub "Bracia Benedetti".
Wydawnictwo: Papierówka
Data wydania: 2023-02-22
Tytuł oryginału: Devil
LuciaWszystko zaczęło się od podpisania kontraktu, najpierw przez niego, potem przeze mnie. Posłusznie odegrałam swoją rolę. Złożyłam podpis i oddałam...
Niezależnie od tego, czy myślisz o zdobyciu certyfikatu, czy zależy Ci tylko na byciu świetnym administratorem -- koniecznie przeczytaj tę książkę. Bądź...
Przeczytane:2023-04-30, Ocena: 5, Przeczytałam, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2023, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2023 roku, 52 książki 2023,