Pies. Wychowanie i pielęgnacja

Twój pies wyprowadza cię na spacer? Czyta twoje gazety, aż wióry lecą? Radośnie rzuca się na wchodzących gości? Żebrze o każdy kęs twojego posiłku? Poznaj sposoby, jak wyeliminować te zachowania i poprawić Wasze wspólne życie!

Dowiedz się, jak widzi, słyszy i co czuje twój pies! Poznaj podstawy psiego języka i zacznij lepiej rozumieć swojego pupila: co przekazuje mową ciała, co zachęca go do współpracy, czego nie lubi, a co sprawia mu przyjemność. Naucz się wymagać od niego posłuszeństwa, rozwiązywać problemy na linii pies-człowiek oraz eliminować nieakceptowalne zachowania, wykorzystując zasady szkolenia pozytywnego.

Jeśli dopiero zamierzasz przygarnąć czworonożnego przyjaciela pod swój dach, dowiedz się, jak świadomie wybrać psa odpowiedniego dla ciebie i twojej rodziny. Zdobądź wszystkie najważniejsze informacje niezbędne do nawiązania wzajemnej przyjaźni.

Poradnik podpowiada:

- jak pracować z psem, by nauczyć go podstawowego posłuszeństwa i wyeliminować niepożądane zachowania

- jak ciekawie i aktywnie spędzać czas z psem: ucząc go prostych sztuczek czy uprawiając psie sporty

- co powinno znaleźć się w diecie twojego psa

- jak go pielęgnować i dbać o jego zdrowie

W nowym wydaniu:

- przepisy na zdrowe psie smakołyki, które łatwo przygotujesz w domu

- pomysły na wykonanie zabawek dla psa i propozycje zabaw z nimi

- odpowiedzi na pytania  najczęściej zadawane przez właścicieli psów

Książka została zilustrowana przez Psie Sucharki!

Aleksandra Cherek - miłośniczka i trenerka psów, która stale pogłębia swoją wiedzę na licznych kursach i szkoleniach. Właścicielka szkoły dla psów ,,Przyjaciel Pies" w Skierniewicach. Od lat zaangażowana w wolontariat oraz popularyzację wiedzy na temat psów. Opiekunka adoptowanej ze skierniewickiego schroniska suczki Saby.

Książka jest drugą edycją poradnika Pies. Pielęgnacja, szkolenie, trening charakteru.

Informacje dodatkowe o Pies. Wychowanie i pielęgnacja:

Pies. Wychowanie i pielęgnacja - opinie o książce

Avatar użytkownika - StokrotkaAga
StokrotkaAga
Przeczytane:2016-08-18, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam,
Temat, o którym mogłabym rozmawiać godzinami. Pies najlepszym przyjacielem człowieka jest od wieków. Nie ulega wątpliwościom, że więź, jaka łączy psa i jego właściciela jest wyjątkowa i jedyna w swoim rodzaju. A o tym, jak powinno się go dobrze wychować, jak o niego dbać, podpowie Wam niniejsza publikacja, którą z przyjemnością dzisiaj Wam przedstawię. Ta książka powstała z miłości. Z miłości do psów. To się widzi, czuje, o tym się czyta. Dla każdego właściciela psa będzie ona miała inne znaczenie, dla mnie nie jest zwykłym poradnikiem, w ogóle nie myślę w tych kategoriach. Bardzo dużo w niej wiedzy i doświadczenia, obserwacji. Niezwykle pomocna, mądra, odsłaniająca istotę wychowania i psa, jako towarzysza w naszym życiu. Właśnie. Zanim będziecie chcieli wziąć jakiegokolwiek psa pod swój dach, odpowiedzcie sobie na kilka ważnych i istotnych pytań. Jedno z nich, najważniejsze - po co Wam pies? Jaką funkcję on ma w Waszym życiu spełniać, do czego będzie Wam potrzebny? To moje, autorskie pytania, nie wzięły się one z niczego, ale o nich za chwilę. Zapraszam na całą recenzję na: http://nietypowerecenzje.blox.pl/2016/08/8222Pies-Wychowanie-i-pielegnacja8221-Aleksandra.html
Pies Pielęgnacja, szkolenie i trening charakteru
Aleksandra Cherek0
Okładka ksiązki - Pies Pielęgnacja, szkolenie i trening charakteru

Nie ma drugiej takiej międzygatunkowej przyjaźni i więzi jak ta, która połączyła psa i człowieka. Przyjmując czworonoga pod swój...

Kyle
T.M. Piro