Po blisko dwóch dekadach od wyprowadzki Jolanty Kwaśniewskiej z pałacu prezydenckiego reakcje społeczne wciąż dowodzą, że była ulubioną pierwszą damą Polaków.
Prezentowana książka jest próbą przedstawienia medialnego wizerunku byłej prezydentowej, który na przestrzeni lat ewoluował i inspirował wiele Polek. Na przełomie wieków osoba Jolanty Kwaśniewskiej budziła niemałe zainteresowanie.Analiza archiwalnych materiałów prasowych pozwala stworzyć kompletny obraz byłej first lady. Osoby otwartej na ludzi i gotowej do konfrontacji z mediami. Czy właśnie za to Polacy ją pokochali?
W objaśnieniu fenomenu pomagają osoby, które miały okazję obserwować Jolantę Kwaśniewską na różnych etapach jej medialnej kariery. Swoimi spostrzeżeniami i wyjątkowymi wspomnieniami dzielą się m.in. Irena Santor, Daniel Olbrychski, Teresa Rosati i Ryszard Kalisz.
Wydawnictwo: BookEdit
Data wydania: 2023-04-10
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
Przeczytane:2023-05-10, Ocena: 6, Przeczytałem, Mam,
Chyba nie ma osoby, która nie podziwiałaby wizerunku Jolanty Kwaśniewskiej.
W tej książce możemy poczytać o byłej prezydentowej, która zainspirowała wiele Polek. Była otwarta na ludzi i potrafiła rozmawiać z mediami. Swoimi wspomnieniami i spostrzeżeniami podzieliły się z nami znane osoby. Możecie dowiedzieć się za co ludzie pokochali i za co szanują Jolantę Kwaśniewską.
Jeśli chcecie dowiedzieć się jak ta charyzmatyczna kobieta pełniła funkcję "first lady" w latach 1995-2005 i skradła serce Polaków to dzięki tej książce możecie bliżej poznać Jolantę Kwaśniewską.
Polecam!
BRUNETTE BOOKS