Pięć pór roku w naszej kuchni

Ocena: 0 (0 głosów)

Celem tej książki jest rozszerzenie wiedzy o pochodzeniu i znaczeniupożywienia oraz pokazanie jaki wpływ ma ono na nasze zdrowie.Chcemy przedstawić czytelnikom sposób naszego myśleniao odżywianiu.Napisaliśmy o zależnościach jakie zachodzą między przyrodą,a tym co spożywamy.Poszczególne zestawy dań można sporządzać trochę inaczej, w za-leżności od własnego pomysłu i smaku. Przepisów na ten temat jestwiele. My wybraliśmy tylko te, które sami stosujemy lub te, które sąmniej znane ogółowi. Szersze wiadomości na temat odżywiania znaj-dą Państwo w lekturach, z których korzystaliśmy. Makrobiotyka jestbardzo szeroką wiedzą. My wybraliśmy tylko niektóre jej aspektyi przedstawiamy je w tej książce. Nasz sposób, gdy zmieniliśmy żywie-nie zapewnia nam to, że jesteśmy sprawni pomimo naszego późnegowieku.Poruszanie się i wygląd nasz świadczy o właściwym postępowaniuw tym zakresie. Ponadto ruch, gimnastyka i udział na różnych impre-zach sprawnościowych zapewnił nam dobrą kondycję.Mamy pozytywny stosunek do życia i sprawność fi zyczną. Pozy-tywne myślenie daje nam chęć do dalszego działania.Interesujemy się tym, co dzieje się na świecie. Piszemy książki,ratujemy od zapomnienia wydarzenia jakie miały miejsce w czasachwojennych i powojennych.Staramy się żyć zgodnie z prawami przyrody.Do napisania niniejszej książki zmobilizowali nas liczni znajomi,którzy zwracali się do nas o porady. Dziękujemy za pomocw wypadkach konsultacji mgr Krystynie Żmudzińskiej i mgr BarbarzeAntoszewskiej, dotyczący niektórych z naszych przemyśleń. Dziękitemu mogliśmy podzielić się z Czytelnikami bardziej rzeczowymiuwagami na łamach tej książki.Korzystaliśmy też z notatek mojej żony, która była słuchaczkąseminarium na temat żywienia w Szwajcarii.WprowadzenieWykładowcami byli znani naukowcy z dziedziny makrobiotyki z różnych krajów Europy i Ameryki, którzy przekazywali wiedzę na temat odżywiania się i diagnostyki. Były tam również pokazy zdrowego gotowania. Książka nasza niech będzie głosem nawołującym ludzi do zrozumienia tego, że wyżywienie właściwie stosowane jest jedną z głównych podstaw życia. Autorzy

Informacje dodatkowe o Pięć pór roku w naszej kuchni:

Wydawnictwo: Ad Rem
Data wydania: 2012 (data przybliżona)
Kategoria: Poradniki
ISBN: 978-83-62708-80-2
Liczba stron: 368

więcej

Kup książkę Pięć pór roku w naszej kuchni

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Pięć pór roku w naszej kuchni - opinie o książce

Recenzje miesiąca
Smolarz
Przemysław Piotrowski
Smolarz
Babcie na ratunek
Małgosia Librowska
Babcie na ratunek
Wszyscy zakochani nocą
Mieko Kawakami
Wszyscy zakochani nocą
Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk
 Baśka. Łobuzerka
Zaniedbany ogród
Laurencja Wons
Zaniedbany ogród
Dziennik Rut
Miriam Synger
Dziennik Rut
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy