PHP w mgnieniu oka

Poznaj język PHP -- najpopularniejszą technologiętworzenia dynamicznych witryn WWW Sposoby przetwarzania informacji z formularzy na stronach WWW Komunikacja z bazą danych Usuwanie błędów z kodu Dynamiczne witryny WWW stopniowo wypierają takie, które opierają się wyłącznie na statycznych treściach. Możliwość połączenia stron z bazą danych pozwoliła na tworzenie portali, sklepów internetowych, katalogów, forów dyskusyjnych i wielu innych witryn, bez których trudno sobie wyobrazić oblicze współczesnego internetu. Spośród technologii wykorzystywanych do tworzenia dynamicznych witryn WWW największą popularnością cieszy się PHP. Tę dostępną nieodpłatnie platformę można uruchomić w każdym systemie operacyjnym. PHP jest językiem stosunkowo prostym. Pisane w nim skrypty są osadzane w kodzie strony WWW i interpretowane podczas jej wyświetlania w przeglądarce. "PHP w mgnieniu oka" to książka dla tych, którzy chcą szybko poznać najważniejsze elementy programowania w języku PHP. Opisuje podstawowe zagadnienia związane ze zmiennymi, słowami kluczowymi i organizacją kodu. Czytając ją, dowiesz się, jak za pomocą PHP przetwarzać różne typy danych, jak osadzać kod PHP wewnątrz kodu HTML i jak tworzyć elementy stron WWW. Nauczysz się również łączyć skrypty PHP z zewnętrznymi programami, serwerami i usługami, przeczytasz o komunikacji z bazą danych, obsłudze systemu plików i usuwaniu błędów ze skryptów. Zmienne i stałe w PHP Sterowanie przebiegiem programu Stosowanie funkcji Przetwarzanie różnych typów danych Obsługa formularzy HTML, sesji i plików cookie Uwierzytelnianie użytkowników Komunikacja z serwerem WWW Łączenie z bazą danych Obsługa błędów Klasy z repozytorium PEAR Jeśli chcesz nauczyć się PHP, ale nie masz na to zbyt wiele czasu, koniecznie przeczytaj tę książkę.

Informacje dodatkowe o PHP w mgnieniu oka:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: b.d
Kategoria: Informatyczne
ISBN: 83-246-0043-4

Kup książkę PHP w mgnieniu oka

PHP w mgnieniu oka - opinie o książce