Phenomenal X

Tom 1 cyklu Hard Knocks

Porządna dziewczyna. Cieszący się złą sławą bad boy. Jedna fenomenalna miłość.
Xavier Cold, znany jako Phenomenal X, wychował się na niebezpiecznych ulicach Detroit. Teraz jest nową gwiazdą w świecie profesjonalnego wrestlingu. Mężczyźni się go boją, a kobiety tracą rozum z pożądania.
Anna Cortez jest absolwentką college’u, nieświadomą tego, że świat jest brutalny. Zmęczona nieustannym kontrolowaniem swojego życia przez konserwatywną rodzinę, postanawia się jej sprzeciwić i przyjmuje posadę asystentki najpopularniejszego zapaśnika wszech czasów.
Phenomenal X ma magnetyzujący, zwierzęcy temperament, któremu żadna dziewczyna, nawet tak porządna jak Anna, nie jest w stanie się oprzeć.
Kiedy pewnego wieczoru są zmuszeni dzielić pokój w hotelu, i kiedy granice zostają przekroczone, szybko odkrywają, że jedna upojna noc zmieni wszystko i już nigdy nie będą tacy jak przedtem.

Informacje dodatkowe o Phenomenal X:

Kup książkę Phenomenal X

Phenomenal X - opinie o książce

Avatar użytkownika - Roksana
Roksana
Przeczytane:2020-08-12, Ocena: 5, Przeczytałam, E-booki, 2020, 52 książki 2020, Obyczajowe, Romans,

"Phenomental X" Michelle A. Valentine to pierwszy tom z cyklu " Hard Knocks". Powieść należy do literatury obyczajowej, romansu.
Powieść kończy się w strasznym momencie. Nie mogę sie doczekać kontynuacji. Jednak może zacznijmy od fabuły.
Książka opowiada historię porządnej dziewczyny i cieszącej się złą sławą nad boya.
Xavier Cold jest znany jako Phenomental X. Jest gwiazdą wrestlingu. Mężczyźni się to boją, a kobiety tracą rozum z pożądania. Natomiast Anna Cortez jest zmęczona nieustannym kontrolowanie swojego życia przez rodzinę i postanawia się jej sprzeciwić. A więc wyjeżdża.
Kiedy pewnego wieczoru są zmuszeni dzielić pokój w hotelu i kiedy granice zostaną przekroczone to szybko odkrywają, że już nic nie będzie takie jak przedtem.
Jest to w każdym razie porywająca powieść.
Myślę, że warto ją przeczytać. Porusza ważne tematy w każdym razie,e kiedzy innymi walkę z demonami z przeszłości.

Avatar użytkownika - Tatiaszaaleksiej
Tatiaszaaleksiej
Przeczytane:2020-03-17, Ocena: 4, Przeczytałem,

Brutalny świat wrestklingu, niepozorna dziewczyna i on facet, który bardzo zwraca na siebie uwagę. Ich losy się krzyżują. Zło i dobro. Co z tego wyniknie?

„Ciężkie życie sprawia, że człowiek staje się wytrwały”.

Akcja powieści toczy się szybko i zaskakuje. Brutalny świat, w którym liczy się tylko wygrana i kasa. Nietuzinkowo wykreowani bohaterowie, zupełne różne osobowości, całkowite przeciwieństwa. Moje serce skradł Xavier, facet z ogromnym bagażem bardzo negatywnych doświadczeń życiowych. Jest mu trudno, demony przeszłości nieustannie do niego wracają i nie dają cieszyć się z życia. Narracja prowadzona jest głównie z perspektywy Anny, Xavier dostaje głos zdecydowanie za mało razy. Ich relacja jest bardzo burzliwa, on nie potrafi być wierny, ona jest pełna obaw i kompleksów. Z jednej strony świat pełen zasad, nakazów i zakazów, a z drugiej całkowita swoboda, luz, alkohol, seks bez zahamowani, brutalność. Różnią się wszystkim, pochodzą z zupełnie różnych środowisk, mają zupełnie inne spojrzenie na świat.

Niepokojąca i dająca olbrzymią dawkę przeróżnych emocji historia. Autorka niejednokrotnie mnie zaskoczyła. Porusza trudne i bardzo złożone życiowe problemy. Z jednej strony przemoc w rodzinie, traumatyczne przeżycia z dzieciństwa, a z drugiej nieustanna kontrola, dominacja, bezwzględne posłuszeństwo. Skomplikowane i trudne relacje międzyludzkie. Samotność, potrzeba obecności drugiej osoby, zaufanie, fascynacja, przyjaźń. Nieumiejętność nawiązywania trwałych relacji, obawa przed otwarciem się na drugą osobę. Naiwność, prostolinijność, szczerość, przebaczenie. Subtelnie, a zarazem pikantnie ukazane sceny seksu.

Poruszyła mnie ta historia i dała doskonałą chwilę relaksu. Zakończenie zostawiło mnie w całkowitym zawieszeniu. Mam nadzieję, że na kontynuację nie przyjdzie mi, czekać zbyt długo. Polecam :)

Bez szału, ale nie było też źle. Główny bohater trochę przypominał mi Remy'ego od Evans? Tyle, że Tate był bokserem, ale ogólnie w bardzo podobnym klimacie.

Ogólnie uważam, że gadanie o "przyjaźni" po paru godzinach, czy dniach znajomości jest słabe, ale cóż... takie czasy i "przywiązanie" do wartości i ludzi

On - popularny bad boy, światowa gwiazda sportowa. Ona - zwykła dziewczyna, która ucieka z domu i pragnie odciąć się od rodziny. Ich pierwsze spotkanie w samolocie powoduje lawinę nieprzewidzianych okoliczności. Do czego doprowadzi ich ta relacja? Czy Anna odeprze urok przystojnego Xaviera?
"Phenomenal X" to historia z pozoru taka jak wiele innych. Bad boy zmagający się z demonami z przeszłości i kobieta, która pragnie pokazać mu, że jest dobry, a jego przeszłość została daleko z tyłu. Schemat, który często można spotkać w tego typu książkach. Mimo dość przewidywalnej fabuły, powieść jest bardzo wciągająca, a wątki poboczne intrygują czytelnika. Sama akcja toczy się niezwykle szybko, nie pozwalając odetchnąć. Każda strona lektury przysparza licznych emocji.
Sami bohaterowie zostali stworzeni dość zwyczajnie, nie ma w nich nic, co wyróżniałoby ich w literackim świecie. Dlaczego więc warto po nią sięgnąć?
Przede wszystkim samo tło akcji, jest dość nietuzinkowe. Książek o sportowcach jest naprawdę dużo, lecz niewiele z nich to świat wrestlingu. Tutaj możemy poznać tę pracę od wewnątrz, zobaczyć coś innego. Istotny jest również wątek trudnego dzieciństwa głównego bohatera. Po odkryciu skrywanej tajemnicy, mamy moment do przemyśleń, a także pełny pogląd, jak doświadczenia życiowe kreują człowieka.
"Phenomenal X" otrzymuje ocenę 6,5/10. Mimo swojej prostoty akcja bardzo mnie wciągnęła, a sama lektura była przyjemnością. Zanim jednak po nią sięgniecie, uprzedzam: jest to pierwszy tom serii. Na kontynuację musimy troszkę poczekać.

Xavier Cold
Michelle A. Valentine 0
Okładka ksiązki - Xavier Cold

Kontynuacja fenomenalnej historii Xaviera i Anny! Gdy podczas pojedynku Xavier stracił nad sobą kontrolę, postawił na szali wszystko, na co tak ciężko...

Biedna Mała C.
Elżbieta Juszczak