Pensjonat Muszelka

Pensjonat Muszelka odwiedziliśmy całą rodziną w ostatnie wakacje. Polecamy to miejsce wszystkim wczasowiczom, którzy nie znoszą nudy i uwielbiają przygody! Nagły wypadek w kuchni? Nowy sposób na przyciągnięcie klientów? Bez obaw: Jan-Albert i Tyczka... to znaczy Rózia poradzą sobie z każdym hotelowym incydentem!

★ Zakwaterowanie: Miła obsługa (pozdrawiamy panią Gretę i Lulu!), która codziennie ze śpiewem na ustach przygotowywała czystą i świeżą pościel.

★ Wyżywienie: O smaczne posiłki dbała pani Stasia (jej ciasto czekoladowe – palce lizać).

★ Lokalizacja: Pensjonat położony jest w bardzo malowniczej okolicy (nie tylko morze, ale i piękny ogród pana Józefa)

★ Stosunek jakość do ceny: Niewygórowana cena i miła, rodzinna atmosfera, o którą zatroszczył się osobiście właściciel – pan Muszelka.

★ Ocena gości: W Pensjonacie Muszelka nie nudziliśmy się ani przez chwilę! Na pewno jeszcze tam wrócimy.

***

Fanny Joly – mama Pralinki, Rózi, Jana-Alberta i setek innych postaci uwielbianych przez dzieci na całym świecie. Autorka blisko 300 książek wydawanych w 20 krajach. Obsypana nagrodami przyznawanymi przez najmłodszych odbiorców. Uwielbia jazdę na rowerze i jazz, a czas najchętniej spędza z rodziną. Mieszka w Paryżu.

Informacje dodatkowe o Pensjonat Muszelka:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2018-04-18
ISBN: 978-83-240-5051-2
Tłumaczenie: Magdalena Talar

Kup książkę Pensjonat Muszelka

Pensjonat Muszelka - opinie o książce

Pralinka nie owija w bawełnę
Fanny Joly0
Okładka ksiązki - Pralinka nie owija w bawełnę

Byłabym najszczęśliwszą dziewczynką na świecie, gdyby nie moi złośliwi starsi bracia, którzy wymyślają same wstrętne wstrętności! Przezywają mnie...

Lena. Bardzo ważni goście
Fanny Joly0
Okładka ksiązki -  Lena. Bardzo ważni goście

Rodzice Leny zaprosili gości, a opiekę nad synkiem zostawili córeczce. Lena musi więc pilnować Kubusia, a jednocześnie sama chciałaby jak najlepiej...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska