Pearl Jam & Eddie Vedder

Znany rockowy kronikarz Martin Clarke prezentuje dogłębną biografię zespołu Pearl Jam i jego enigmatycznego lidera Eddiego Veddera, ich zawrotną karierę i burzliwą historię. Zagłębia się w reakcje muzyków związane ze zdobyciem ogromnej popularności, triumfem podczas rozdania nagród MTV i Grammy, głośnym konfliktem z Nirvaną, twórczym odrodzeniem dzięki powszechnie uznanemu albumowi „No Code” oraz ostatnim powrotem na szczyty list z płytą „Backspacer”. Niezwykły sukces zespołu przeplatany jest skandalami, osobistymi przemianami, napięciami między muzykami oraz nadużywaniem środków odurzających. Książka „Pearl Jam & Eddie Vedder” ożywia urzekającą historię muzyków, śledzi ich losy od samych początków undergroundowego grunge'u z Seattle, poprzez ekscesy i presję związane z gwiazdorstwem do ich bieżącego wcielenia dojrzałych rockmanów wagi ciężkiej. Niniejsze wydanie zostało poprawione i uaktualnione, dzięki czemu zawiera niepublikowane wcześniej fakty i historie, jak również uzupełnioną dyskografię.

Informacje dodatkowe o Pearl Jam & Eddie Vedder:

Wydawnictwo: Anakonda