Paryż. Przewodnik National Geographic

Nikt nie zna świata lepiej niż my

Spędź urlop w Paryżu! Poznaj to legendarne, romantyczne miasto malarzy i poetów, przyciągające ludzi z całego świata. Odkryj jego niezwykłą, burzliwą historię, poznaj wybitnych ludzi w nim mieszkających, zanurz się w artystycznej atmosferze Montmartre'u, wstąp do słynnych knajp i kabaretów, powłócz się po urokliwych uliczkach Dzielnicy Łacińskiej. Skosztuj najbardziej wyrafinowanych dań na świecie.

MARSZRUTY - pomogą zaplanować pobyt w Paryżu adekwatnie do posiadanego czasu i zainteresowań.

NIEZWYKŁE DOŚWIADCZENIA - od poznawania bogatej historii i kultury francuskiej po gotowanie z paryskimi szefami kuchni, przez kursy malowania czy wyprawy na lokalne targi.

RADY BYWALCÓW - od fotografików, podróżników i dziennikarzy National Geographic po lokalnych znawców rozmaitych zagadnień, dotyczące ulubionych miejsc, zasad postępowania i wielu innych kwestii.

TRASY 5 SPACERÓW PO PARYŻU- opatrzone mapami i planami, m.in. przechadzki po zabytkowych uliczkach starego Marais czy wokół katedry Notre Dame, wizyty w ulubionych barach bohemy na Montmartrze.

PROPOZYCJE MNIEJ RUTYNOWYCH SZLAKÓW - w tym po pięknym średniowiecznym mieście Provins, ogrodach Moneta w Giverny czy średniowiecznej twierdzy w Blandy-les-Tours.

LISTĘ TEGO, CZEGO POMINĄĆ NIE WOLNO - w każdym regionie omówionym w przewodniku, a także przy trasie każdej wycieczki pieszej, samochodowej bądź rowerowej.

WSPANIAŁE ZDJĘCIA, GRAFIKI, PLANY I MAPY - ułatwią podjęcie decyzji, poruszanie się i gruntowne poznanie każdego miejsca.

Informacje dodatkowe o Paryż. Przewodnik National Geographic :

Paryż. Przewodnik National Geographic - opinie o książce

Przewodnik kulinarny. Bułgaria
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Przewodnik kulinarny. Bułgaria

Kuchnia bułgarska słynie z wyśmienitych sałatek, czorb (czyli zup), gołąbków zawijanych w liście winogron (tzw. sarmi) oraz dżodżenu - odmiany mięty dodawanej...

Psi Patrol. Opowiadania z naklejkami. Psi Patrol pomaga na farmie
Praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Psi Patrol. Opowiadania z naklejkami. Psi Patrol pomaga na farmie

Książka z opowiadaniami i kolorowymi ilustracjami. Poza niesamowitymi historiami w środku znajduje się również mnóstwo naklejek z ulubionymi postaciami...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;