Jak wielkie będzie zaskoczenie waszyngtońskiej policji, gdy pewnego dnia otrzyma telefon od tajemniczego Lekarza, który zapewni, że chce uzdrowić cały organizm państwa. A potem ruszy lawina zbrodni. William King, wykładowca mikrobiologii na Arizona State University, wiedzie spokojne i ugruntowane życie. Budząc się tego dnia, nie wie jeszcze, że czeka go walka o przetrwanie i bitwa, której wynik ma zaważyć o całej przyszłości Stanów Zjednoczonych. Czy w starciu dwóch światów, dwóch wizji i dwóch idei jest miejsce na dwóch zwycięzców? Ile jest w stanie poświęcić człowiek w imię tego, co kocha? Jak daleko zamierza przesunąć granice okrucieństwa? Gdzie kończy się moralność, a zaczyna szaleńcze obłąkanie?
Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2016-05-27
Waszyngton. Stolica słynnej demokracji Stanów Zjednoczonych. Życie toczy się tutaj ekspresowo i pod znakiem politycznych zmagań. To tu mieszka prezydent USA. Tutaj znajduje się Pentagon i Wojskowa Akademia Stanów Zjednoczonych w West Point. To w Waszyngtonie mamy ośrodki władzy sądowniczej, ustawodawczej i wykonawczej. Jakie może być lepsze miejsce dla ataku terrorystycznego?
Lekarz, bo tak nazywa się człowiek, który rozłożył Stany Zjednoczone na łopatki, chce zagrać w grę. Graczami mają być mikrobiolog William i agentka CIA Sophie, a postaciami pobocznymi mieszkańcy Waszyngtonu. Do tego dołóżmy oczywiście całą armię, CIA, FBI i wszystkie możliwe agencje, które stanęły przed jedną z najtrudniejszych misji w ich dotychczasowej karierze.
Więcej na zukoteka.blox.pl
Nasz świat wypełniony jest bólem, cierpieniem i troskami, z którymi borykamy się każdego dnia. Świat Czarnej ćmy niczym się w tym...
Przeczytane:2016-08-01, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2016, Mam,