Paper Girls #6

Tom 6 cyklu Paper Girls

Długo wyczekiwany finał jednej z najlepszych współczesnych serii komiksowych! Dziewczyny wyruszają w ostatnią, emocjonującą podróż. Tego nie można przegapić!

Informacje dodatkowe o Paper Girls #6 :

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2019-12-24, Ocena: 4, Przeczytałem,

KONIEC ROZWOŻENIA GAZET

Wreszcie jest. Finał jednej z najlepszych serii, jakie w swojej karierze wydało Non Stop Comics trochę kazał na siebie czekać, ale jak zwykle było warto. Brian K. Vaughan, choć zaserwował nam opowieść stricte rozrywkową, stanął na wysokości zadania i stworzył jedną z najlepszych serii w swojej karierze. Aż szkoda, że to już koniec, ale z drugiej strony teraz można wrócić do początku i w końcu przeczytać całość od deski do deski. A warto, bo ze względu na dość szalone i skomplikowane podejście do całości, dopiero tak w pełni da się docenić to wprost rewelacyjne dzieło: rewelacyjne szczególnie dla miłośników fantastyki i klimatów kina lat 80. XX wieku.

Z roku 1988 do… Właśnie! Nasze bohaterki wciągnięte w wir temporalnych przygód, trafiały już do różnych przyszłości i przeszłości, a teraz budzą się każda w innych czasach. Erin trafia do XXI wieku, gdzie w halloweenową noc doświadcza dziwnych snów, mających dla niej ważne przesłanie. KJ ląduje w roku 1958. Mac trafia do roku pięciomiliardowego, gdzie Ziemię czeka zagłada i gdzie spotyka kobietę, która wynalazła podróże w czasie. A tymczasem Tiffany przebywa tysiąc lat w przyszłość. Co tam na nie czeka? Czy się jeszcze odnajdą? I czy zdołają pokonać przyszłość?

Całość recenzji na moim blogu: https://ksiazkarniablog.blogspot.com/2019/12/paper-girls-6-brian-k-vaughan-cliff.html

Paper Girls 3
Brian K. Vaughan, Cliff Chiang0
Okładka ksiązki - Paper Girls 3

Kontynuacja przebojowej serii napisanej przez żywą legendę współczesnego komiksu, Briana K. Vaughna (Saga, Y – Ostatni Mężczyzna). Tajemnicze...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;