Pamiętniki Sknerusa McKwacza

O pochodzeniu i życiu Sknerusa McKwacza opowiadali najsłynniejsi twórcy disnejowskich komiksów, tacy jak Carl Barks i Don Rosa. Teraz dobrze znany czytelnikom fiński scenarzysta i rysownik Kari Korhonen kontynuuje tę opowieść na swój fascynujący sposób. Jak to się stało, że Sknerus, który wzbogacił się podczas gorączki złota, został ważnym mieszkańcem Kaczogrodu? Droga z Klondike do skarbca wnoszącego się nad miastem była pełna zakrętów i przeszkód. Zawiodła naszego kaczora aż do Egiptu! Podczas przedstawionych w tomie przygód młody Sknerus spotkał Brutalnego Benka, Newtoniusza, Kwakerfellera, pannę Stempel i wiele innych osób, które odegrały ważną rolę w jego dalszym życiu.

Informacje dodatkowe o Pamiętniki Sknerusa McKwacza:

Pamiętniki Sknerusa McKwacza - opinie o książce

Avatar użytkownika - Amarisa
Amarisa
Przeczytane:2022-12-28, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam, 52 książki 2022,

Recenzję "Pamiętników Sknerusa McKwacza" znajdziecie na moim blogu, na który was serdecznie zapraszam :)

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2022-12-07, Ocena: 4, Przeczytałem,

JESZCZE TROCHĘ ŻYCIA I CZASÓW SKNERUSA MCKWACZA

Disnejowskie Kaczki i Myszy mają się ostatnio w naszym kraju dobrze. Wydano komplet prac Dona Rosy, ,,Gigant Poleca" ukazuje się częściej, częściej ma też znów ukazywać się ,,Kaczor Donald", kolekcja dzieł Carla Barksa regularnie pojawia się w księgarniach, a obok niej można - również regularnie - czytać albumy z Myszką Miki. No a teraz dostajemy jeszcze ,,Pamiętniki Sknerusa McKwacza" - album wydany podobnie, jak prace Barksa i Rosy, całkiem przyjemnie je uzupełniający. I chociaż to nie poziom ich prac, ale i tak warto jest po tom sięgnąć i dołączyć do swojej kolekcji, jeśli Sknerus nie jest obojętną Wam postacią.

Sknerus McKwacz, najbogatszy kaczor świata, zaczynał jako pucybut. Jak wyglądała jego droga do sławy? Od szukania złota w Klondike, przez Egipt, po skarbiec pełen złota - ścieżka była to kręta, pełna niebezpieczeństw, wrogów i przygód. Ale i mnóstwa spotkanych osób, które wpływ miały na całe życie i niektóre na resztę tego życia z nim zostały.

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk