Pamiętniki Adama i Ewy

Pamiętniki Adama i Ewy to dwuczęściowa, genialna miniatura literacka, w której opowieści o życiu pierwszych rodziców towarzyszą subtelne tony humoru i wzruszenia. Książka jest błyskotliwą analizą natury kobiety i mężczyzny, a przede wszystkim hołdem złożonym wiernej i bezinteresownej miłości.

Informacje dodatkowe o Pamiętniki Adama i Ewy:

Wydawnictwo: Siedmioróg
Data wydania: b.d

Kup książkę Pamiętniki Adama i Ewy

Pamiętniki Adama i Ewy - opinie o książce

Avatar użytkownika - Elia
Elia
Przeczytane:2016-08-15, Ocena: 6, Przeczytałam, Przeczytane 2014-2023,
Jest to książeczka króciutka, ale jakże pełna wartościowych treści i humoru! Tematem książki jest znana każdemu z nas historia biblijna - miłość Adama i Ewy, ale przedstawiona w sposób nowatorski i komiczny. Pozycja podzielona jest na dwie części. Jedna część zawiera spostrzeżenia Adama na temat Ewy, druga Ewy na temat Adama. Ta historia miłości pierwszych ludzi i wzajemnego poznawania się to jednocześnie błyskotliwa analiza natury mężczyzny i kobiety. Czytając tę książkę płakałam.....ze śmiechu! Pomysł na historię wręcz genialny!
Avatar użytkownika - atena
atena
Przeczytane:2015-08-20, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2015,
Wyjechałam na wakacje i okazało się, że zabrałam ze sobą mało książek. Dobrze że córka miała czytnik i kilka e-booków, tak natrafiłam na Pamiętniki. Pierwsi ludzie opowiadali swoją wersję bytności w raju i poza nim. Adam opowiadał o tym jak pojawiła się Ewa, jak nie mógł się przyzwyczaić do obecności drugiego człowieka, a potem jak brakowało mu jej. Ewa okazała się bardziej ciekawska, wszystko ją interesowało, a jej postępowanie nie zawsze wychodziło jej na dobre. I mimo, że momentami opowiadali o tym samym, to odbiór był różny, jak różne są osobowości. Warto przeczytać
Avatar użytkownika -

Przeczytane:2010-03-09,
Świetna książka! Śmieszna, lecz zarazem wzruszająca.
Avatar użytkownika - tlenianka
tlenianka
Przeczytane:2017-09-24, Ocena: 4, Przeczytałam, Mam, 12 książek 2017, Przecinki,

Różnice w postrzeganiu i odczuwaniu otaczającego nas świata w zależności od płci. Zabawny opis relacji damsko-męskich.

Avatar użytkownika - Valancy92
Valancy92
Przeczytane:2022-02-19, Ocena: 5, Przeczytałam, Klasyka,
Avatar użytkownika - Roksana
Roksana
Przeczytane:2021-08-24, Ocena: 5, Przeczytałam, 2021, Literatura piękna, E-booki,
Avatar użytkownika - Monika87
Przeczytane:2014-07-01, Ocena: 4, Przeczytałam, 2014 r., audiobooki,
Świeżym okiem. Tajemniczy nieznajomy
Mark Twain0
Okładka ksiązki - Świeżym okiem. Tajemniczy nieznajomy

Jedna z najbardziej bezkompromisowych książek Marka Twaina w efektownej, ekspresyjnej oprawie graficznej i nowym przekładzie. Trzeci tom w serii Świeżym...

Przygody Hucka. Audiobook
Mark Twain0
Okładka ksiązki - Przygody Hucka. Audiobook

Czy znacie historię psotnego urwisa Huckleberry'ego Finna? Samego Hucka możecie pamiętać z opowieści o Tomku Sawyerze! Jeżeli macie ochotę na niebezpieczną...

Rok szarańczy
Terry Hayes