Otherhood. Mamusie bez synusiów

Film NETFLIXA OD 2 sierpnia!

Co byś zrobił, gdyby twoja matka niespodziewanie stanęła w drzwiach,
żeby poznać cię na nowo?

Co oprócz więzów krwi łączy matkę i jej trzydziestoparoletnie dziecko? Rzecz w tym, że czasem niewiele. Lecz kiedy twoja mama uświadomi sobie ten smutny fakt – i w dodatku postanowi coś z nim zrobić – spodziewaj się kłopotów. A przynajmniej postawienia życia na głowie.
***
Matt, Paul i Daniel to typowi 30-letni single. Żyją według zasady 3×0: zero żon, zero dzieci, zero telefonów do mamy. Matt lubi gry komputerowe i seks z modelkami, Daniel głównie tęskni za swoją eks, a Paul zapomniał powiedzieć matce, że ma chłopaka.

Pewnego dnia ich matki – Carol, Gillian i Helen – uświadamiają sobie, że nie wiedzą już, kim są ich synowie. Ani co robią. Ani z kim. Postanawiają odnowić więzi. Nawet za wszelką cenę.

Rewelacyjna, zabawna i wzruszająca powieść, która na powrót połączy pokolenie dzisiejszych 30-latków z ich zagubionymi we współczesności rodzicami. Bo przecież koniec końców wszyscy potrzebujemy tego samego – miłości.

Informacje dodatkowe o Otherhood. Mamusie bez synusiów:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2019-08-14
ISBN: 978-83-240-5614-9
Tytuł oryginału: Whatever Makes You Happy
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Małgorzata Kafel

Tagi: obyczajowe

Kup książkę Otherhood. Mamusie bez synusiów

Otherhood. Mamusie bez synusiów - opinie o książce

Czasem książki kupione całkiem przez przypadek okazują się jednymi z fajniejszych. Też tak macie? Ja po pierwszych stronach zadeklarowałam się, że muszę obejrzeć film na @netflixpl 👍 CieKawa jestem jak wypadnie. Co do książki to przede wszystkim na wstępie duża dawka humoru. Historia trzech kobiet, matek, które stwierdziły, że z ich synami coś jest nie tak. Są już po trzydziestce, nie mają żon, dzieci... A matki nie znają ich tak jakby chciały. Czas wziąć sprawy w swoje ręce! Wpadają na świetny pomysł, że pojadą do nich bez zapowiedzi na tydzień... Synkowie na pewno się ucieszą... 🙈 Okazuje się, że Matt to typowy imprezowicz, Paul jest gejem, Daniel jak rasowy introwertyk woli spędzać czas sam... Co z tego wszystkiego wyniknie? Czy któryś z nich po tygodniu zmieni się wedle życzenia mamy? Zachęcam do lektury... Pomimo absurdu sytuacji książka ma sobie dużo przemyśleń i niestandardowych relacji. Różne punkty widzenia, oczekiwania obu stron i miłość matki do syneczków... Czasem nie wszystko się da wytłumaczyć 😁

Avatar użytkownika - gania
gania
Przeczytane:2023-01-15, Ocena: 4, Przeczytałem, Mam, 52 książki 2023,

Całkiem fajnie napisana obyczajówka o matkach, próbujących odnowić więzy rodzinne z 34-letnimi synami

Avatar użytkownika - Paola35
Paola35
Przeczytane:2019-08-25, Ocena: 4, Przeczytałam, 2019,
Zły wpływ
William Sutcliffe0
Okładka ksiązki - Zły wpływ

Krytycy nazwali książkę Sutcliffe\'a „Władcą much” z londyńskiego przedmieścia. „Zły wpływ” w pewnym sensie jest jeszcze bardziej...

Prawie zupełnie nikt
William Sutcliffe0
Okładka ksiązki - Prawie zupełnie nikt

Piętnastoletni Sam nie jest znanym blogerem, jego poczynania nie stały się viralem w internetowym świecie, nie ma ambicji, by zostać Wydarzeniem Roku...