Ostatni egzamin

Tom 1 cyklu Kołyska strachu

Szkoła Podstawowa nr 1 w Suchej Beskidzkiej przed laty stała się miejscem niewyobrażalnej tragedii. To był dzień egzaminów końcowych, który dla uczniów sali 28 stał się dniem decydującym o ich dalszym losie. Szesnaście lat później Zdzisław Tarczyński, emerytowany nauczyciel, który właśnie stracił żonę, zaczyna pracę w szkole jako woźny. Z czasem jest świadkiem dziwnych i niepokojących wydarzeń, które mają miejsce w opustoszałym po lekcjach budynku.

Informacje dodatkowe o Ostatni egzamin:

Data wydania: 2022-06-22
Kategoria: Horror
ISBN: 9788367042055

Tagi: dlamłodzieży grozadladzieciaków

Kup książkę Ostatni egzamin

Ostatni egzamin - opinie o książce

Gdy tylko zobaczyłam pierwsze zapowiedzi serii "Kołyski strachu", wiedziałam, że muszę to przeczytać! Mam ogromną słabość do projektów Tomka Siwca, w których odnajdą się nie tylko dorośli, ale i młodzież.

Zdarzyło Wam się być samemu na opustoszałym, szkolnym korytarzu po zmroku?

Wyobraźcie to sobie, idziecie i nie jesteście pewni, czy te odgłosy to echo Waszych kroków, czy może to coś innego, czającego się w mroku... Czujecie już ten dreszczyk grozy?

W "Ostatnim egzaminie" poznajemy Zdziśka, emerytowanego nauczyciela, który po stracie żony i związanej z tym przytłaczającej samotności rozpoczyna pracę jako woźny w szkole. Przyjdzie mu zmierzyć się z dziwnymi i niepokojącymi zdarzeniami jakie rozgrywają się pod osłoną nocy między ciemnymi szkolnymi korytarzami. Przekona się, że te dziwne plotki o miejscowej szkole, nie są, aż tak oderwane od rzeczywistości jak myślał.

Czy nieniknące echa tragicznych zdarzeń przed laty mają coś wspólnego z szkolną grozą? Pan Zdzisław będzie musiał pozbyć się racjonalizmu i mieć oczy szeroko otwarte, aby zmierzyć się z nieznanym.

Krótka, treściwa i niesamowicie wciągająca historyjka, w której czuć dreszczyk grozy. Bardzo wzruszyła mnie ta historia, a autor jak zawsze potrafi grać na emocjach i poruszyć serducho. Odczuwamy tu ogromne pokłady empatii autora.

Świetna historia na wolną chwilkę do poduchy dla tych, co lubią się bać. Gorąco polecam młodym i starszym grozolubisiom.

Opowiem ci coś strasznego
Tomasz Siwiec 0
Okładka ksiązki - Opowiem ci coś strasznego

„Opowiem Ci coś strasznego…” to nowa seria dla młodszych, ale i starszych czytelników, którzy lubią niesamowite historie okraszone nutką...

Zmora z komina
Tomasz Siwiec0
Okładka ksiązki - Zmora z komina

Krótkie, zabawne, kapitalnie zilustrowane opowiadanie z serii EKOOPOWIEŚCI MISIA SORTUSIA dla przedszkolaków.W zakresie przyjaznej edukacji ekologicznej...