Początek roku. Wiosna. Liceum. Otrzymuję list od samej siebie z przyszłości odległej o 10 lat. Zapisana jest w nim prośba skierowana do nastoletniej mnie...
Wydawnictwo: Waneko
Data wydania: 2014-11-03
Kategoria: Komiksy
Język oryginału: Japoński
Tłumaczenie: Magdalena Malinowska, Mateusz Haberka
Po komiks ten sięgnęłam tylko i wyłącznie za namową mojego dziecka. Ponieważ Alicja należy do zagorzałych fanek komiksów, anime i wszystkiego co japońskie, któregoś dnia poprosiłam, by dała mi coś do przeczytania. Kierowała mnie ciekawość, w czym lubuje się moje dziecko. Namówiła mnie właśnie na ten tytuł, robiąc wcześniej ze mną wywiad" środowiskowy" odnośnie rodzaju.
Wracajac do meritum. Komiks mnie zainteresował. Fakt, prostota wypowiedzi ...nie możemy zbyt wiele wymagać. Ale rozumiem miłość do tej formy literatury. Piękne rysunki zdobią każą stronę, dotarły do mnie. Może też dlatego, że kiedyś sama dużo rysowałam postacie ludzkie.
Temat komiksu naprawdę wciągający, już na samym początku wciąga i chcemy jak najszybciej dowiedzieć się, co wydarzy się dalej. Po godzinie Alicja zapytała, czy przynieść mi drugą część a ja na to: jasne!:)
Kontynuacja serii Orange.W liście, który Suwa otrzymał od siebie z przyszłości, napisane było, aby Kakeru i Naho poszli razem do świątyni Yohashira...
Przeczytane:2022-01-02, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2021 roku,
Orange
Takano Ichigo
Wydawnictwo: Waneko @wydawnictwowaneko
Jak bardzo coś tak zwyczajnego jak kartka papieru w kopercie może odmienić czyjeś życie? Pewnego dnia 16-letnia Takamiya Naho otrzymuje tajemniczy list, którego nadawcą jest 27 letnia... ona sama? Wydawać by się mogło, że jest to tylko głupi żart, lecz wydarzenia w nim opisane, zwłaszcza pojawienie się nowego ucznia w jej klasie, okazują się być prawdą. Czy istnienie takiego listu jest naprawdę możliwe? I czy uda jej się spełnić zawartą w liście prośbę?
Udało mi się wypożyczyć całą serię i przepadłam. Bardzo mi się spodobała cała historia.