Oracle8i. Podręcznik administratora baz danych

Baza danych Oracle8i to potężna struktura, pozwalająca obsługiwać kluczowe operacje zachodzące w przedsiębiorstwie -- pozwala na łatwy dostęp i zarządzanie poprzez sieć WWW. "Oracle8i. Podręcznik administratora baz danych" dostarcza wielu rozwiązań związanych z codzienną pracą administratora. Z lektury książki dowiedzieć się można: jakie ustawiać parametry bazy danych w celu osiągnięcia maksymalnej wydajności, jak monitorować bazę danych, jak stroić bazę danych, w jaki sposób zabezpieczać dane zgromadzone w bazie. W książce opisano także szczegóły dotyczące rozproszonych baz danych, a także własności związanych z architekturą klient-serwer, zarówno dla platformy UNIX jak i Windows NT. Informacje zawarte w książce dotyczą wszystkich kwestii związanych z nowymi rewolucyjnymi zmianami, jakie niesie ze sobą baza danych Oracle8i -- w szczególności dotyczące dostępności bazy danych poprzez sieć WWW. W książce zawarto najbardziej aktualne informacje odnośnie: Konfiguracji architektury bazy danych, zarówno jej fizycznego jak i logicznego układu Zarządzania procesem tworzenia Obsługi narzędzi i pakietów systemu Oracle, zarówno pakietów Oracle Financials, Oracle Designer jak i innych narzędzi Obsługi związanej ze strojeniem bazy danych, usuwaniem skutków awarii, archiwizacją oraz odtwarzaniem Narzędzi SQL*Net oraz Net8 Zarządzania rozproszonymi bazami danych oraz konfiguracji architektury klient-serwer i środowiska sieci WWW.Książka przeznaczona jest zarówno dla początkujących jaki i zaawansowanych administratorów baz danych Oracle. "Oracle8i. Podręcznik administratora baz danych" jest niezbędnym źródłem pozwalającym na utworzenie i administrowanie wysokowydajną bazą danych Oracle8i -- przeznaczoną do rozwiązań internetowych.

Informacje dodatkowe o Oracle8i. Podręcznik administratora baz danych:

Wydawnictwo: Helion