Koty rządzą światem i są na to dowody!

Poznaj historie prawdziwych kocich bohaterów, którzy owinęli sobie świat wokół ogona. Jak tego dokonali?

Zuchwały kocur Stubbs wygrał wybory na burmistrza miasteczka na Alasce. Félicette jako pierwsza astrokotka poleciała w kosmos. Królewska Doorkins zajęła fotel samej angielskiej królowej i wcale nie zamierzała jej ustąpić. A niezatapialny Sam cudem przeżył trzy katastrofy statków wojennych (czy to nie dowód, że koty mają więcej niż jedno życie?).

Przygotuj się na moc niezwykłych faktów i przygody, od których aż futro się jeży!
Puchata i rozmruczana lektura dla tych, co mają kota na punkcie kotów.

Informacje dodatkowe o Opowieści o kotach, które rządziły światem. 30 kocich bohaterów, którzy dokonali niezwykłych rzeczy:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2020-11-12
Kategoria wiekowa: 9-12 lat
ISBN: 978-83-240-5237-0

Tagi: dla dzieci koty

Kup książkę Opowieści o kotach, które rządziły światem. 30 kocich bohaterów, którzy dokonali niezwykłych rzeczy

Opowieści o kotach, które rządziły światem. 30 kocich bohaterów, którzy dokonali niezwykłych rzeczy - opinie o książce

Kimberlie Hamilton 0
Okładka ksiązki - Opowieści o psach, które ratowały świat. 31 wiernych zwierzaków, które odcisnęły ślady swoich łap w historii

Psy ratują świat i zmieniają bieg historii! Poznaj historie prawdziwych psich bohaterów, którzy przyłożyli łapę do tego, by świat był lepszy...

Kimberlie Hamilton0
Okładka ksiązki - Opowieści o dzikich zwierzętach, które mogą wyginąć. 60 poruszających historii o najbardziej zagrożonych gatunkach zwierząt na świecie

Na ratunek dzikim zwierzętom, które być może już nigdy nie zaznają wolności. Poznaj przedstawicieli najbardziej zagrożonych gatunków, bez których nasz...

Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;