Opowieści Łowców Nagród

Opowieści Łowców Nagród to nowy zbiór opowiadań poświęcony najsłynniejszym Łowcom Nagród ze świata Gwiezdnych Wojen, za redakcję której zabrał się Kevin J. Anderson.

W ramach lektury możemy się zapoznać z pięcioma opowiadaniami pisarzy science-fiction, którzy przedstawią nam emocjonujące oraz zacięte polowania.

Zbuntowany droid postanawia zrealizować swój plan zdominowania galaktyki przez maszyny, zmodyfikowany cyborg podąża śladami Leii oraz Hana Solo, aby ich unicestwić, przedstawiciel rasy gadów poluje na Wookiech, chąc przy okazji zapolować na Chewbacce. Z planety Gand wybywa łowca-legenda, który przechodzi na stronę Rebelii.

Fani Boba Fetta będą mogli poznać kolejną opowieść o swoim ulubionym łowcy głów i nagród.

Każda historia będzie pogłębiać szeroko zarysowany świat przedstawiony Gwiezdnych Wojen, dziejący się w zasadzie w okresie dziejącym się tuż po Imperium Kontratakuje, na długo przed Powrotem Jedi.

Informacje dodatkowe o Opowieści Łowców Nagród:

Wydawnictwo: Amber
Data wydania: 2001 (data przybliżona)
Tytuł oryginału: Tales of the Bounty Hunters

Opowieści Łowców Nagród - opinie o książce

Korpus dzieł malarskich Henryka Siemiradzkiego, t.2A
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Korpus dzieł malarskich Henryka Siemiradzkiego, t.2A

TOM 2A Dzieła o tematyce świeckiej Polski Instytut Studiów nad Sztuką Świata wraz z Muzeum Narodowym w Krakowie i Muzeum Narodowym w Warszawie...

Jezu, Ty się tym zajmij Świadectwa
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Jezu, Ty się tym zajmij Świadectwa

Jezu, Ty się tym zajmij" to zawierzenie, które w niezwykły sposób podbija ludzkie serca. Przekazywane jest i wypowiadane przez coraz to nowych...