Zbiór opowieści znanych ze Starego i Nowego Testamentu w nowoczesnej, przepięknie ilustrowanej i opracowanej specjalnie dla młodszych czytelników wersji to doskonały pomysł na prezent z okazji świąt lub Pierwszej Komunii i wspaniałe uzupełnienie domowej biblioteczki. W książce znalazły się dobrze znane historie o stworzeniu świata, potopie czy narodzinach Jezusa, jego śmierci i zmartwychwstaniu, jak również te nieco mniej popularne - o starotestamentowych izraelskich królach czy Jonaszu uwięzionym w brzuchu wieloryba. Pięknie przetłumaczone teksty zostały napisane współczesnym, zrozumiałym i przyjaznym dla dzieci językiem. Eleganckie i nowoczesne, a jednocześnie ujmujące ilustracje sprawią, że nawet maluchy, które nie potrafią jeszcze czytać, nie będą chciały oderwać się od książki. Opowieści biblijne to pomysł na wprowadzenie młodszych czytelników w świat ciekawych, chrześcijańskich historii. To idealna książka do czytania dzieciom 5 minut przed snem.
Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2024-04-10
Tytuł oryginału: My First Bible Stories
Każdy z nas w mniejszym lub większym stopniu zna biblijne opowieści. Nie jest nam obca opowieść o stworzeniu świata, o Arce Noego, Mojżeszu, Narodzinach Jezusa czy o Uczniach Jezusa. Każdy z nas zapewne w swoim dzieciństwie miał swoją mała Biblię z obrazkami. Dzisiaj Wydawnictwo wydało ,,Opowieści biblijne".
,,Opowieści biblijne" to pięknie wydana książka dla dzieci, które nie znają jeszcze Biblii. W ujmujący i prosty sposób zostały tutaj przedstawione dzieje Starego i Nowego Testamentu.
Opowieści te są krótki i nadają się idealnie do poczytania przed snem. Napisane są prostym językiem i nawet młodsze dzieci nie będą miały problemu z zrozumieniem treści.
Idealnym dopełnieniem opowieści są tutaj cudowne, kolorowe ilustracje, które przykuwają wzrok i pobudzają wyobraźnię. Książeczka posiada poręczny format i można ją zabrać ze sobą wszędzie. Jest nie tylko dobrą lekturą przed snem, ale również w podróży.
Nam bardzo podoba się zarówno to wydanie, jak również sposób opowiedzenia Starego i Nowego Testamentu. Polecamy
Przeczytane:2024-05-13, Ocena: 6, Przeczytałam, 12 książek 2024, 52 książki 2024, 26 książek 2024, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2024 roku, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2024, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2024,
Biblia kryje w sobie piękne opowieści, a takie dostosowane dla małych dzieci mogą być idealne do czytania przed snem i poznawania magicznej historii, która wydarzyła się wiele lat temu.
Opowieści biblijne to zbiór najważniejszych wydarzeń ze Starego i Nowego Testamentu, mamy tutaj opisane stworzenie świata, historię Arki Noego, Narodziny Jezusa, Chrzest Jezusa, Opowieść wielkanocną i wiele innych opowiadań, łącznie mamy ich ponad dwadzieścia. Każde z nich jest krótkie, ciekawe i pełne grafiki w pięknych barwach, na pewno pozwolą nam one nauczyć się wszystkich wydarzeń i zapamiętać najważniejsze fakty. Książka jest w twardej oprawie i ma specjalne miejsce na napisanie, do kogo ona należy, my czytamy ją sobie powoli i dzieci są bardzo nią zainteresowane.
Taka Biblia to cudowny prezent na chrzciny, urodziny, czy też zbliżającą się Pierwszą Komunię Świętą, na pewno każde dziecko będzie nią zachwycone.