Opowiem Ci o zbrodni. Historie prawdziwe t.4

Prawdziwe zbrodnie. Prawdziwi mordercy. Prawdziwe kryminalne śledztwa.
Najnowsza odsłona bestsellerowej serii Opowiem ci o zbrodni.

Przygotowane przez autorów opowiadania powstały na bazie prawdziwych spraw kryminalnych,
które omówione zostaną w uwielbianym przez telewidzów programie o tym samym tytule na antenie Crime+Investigation Polsat.

Największe zbrodnie kryją się w ciemnych zakamarkach ludzkiego umysłu...

Informacje dodatkowe o Opowiem Ci o zbrodni. Historie prawdziwe t.4:

Avatar użytkownika - Jarzebinka
Jarzebinka
Przeczytane:2022-01-27, Ocena: 4, Przeczytałam, Kryminał/ Thriller, Mam,

"Opowiem ci o zbrodni 4"
Kolejny tom opowiadań z serii ,,Opowiem ci o zbrodni,, , mistrzowie polskiej literatury, nie tylko kryminału, prezentują nam historie oparte na faktach, oparte o akta sądowe a niekiedy i zeznania świadków zdarzeń.
Pierwsze opowiadanie przedstawia nam Katarzyna Grochola( po raz pierwszy w tym przedsięwzięciu jakim jest to wydanie),,Taki pogodny dzień,, o ,, kuchennej,, zbrodni(jak bezdusznie mawiają w żargonie o takich sprawach policjanci). Przedstawia nam sprawę Anny która dręczona przez męża została popchnięta do ostateczności. Czy i Wy wydalibyście taki wyrok?
Jacek Piekiełko w opowiadaniu,, Brzemię,, przedstawia sprawę Daniela który w 1998roku zamordował swoją żonę. Dzięki nieustępliwości brata zamordowanej po 19 latach ciało jego siostry zostało odnalezione a sprawca ukarany.
Małgorzata i Michał Kuźmińscy w opowiadaniu,, Wieżyczka numer Vll,, opisują sprawę z 2007roku z Sieradza, gdzie na terenie więzienia strażnik strzelał do policjantów. Jak dochodzi do tego, że ludzie pękają i stają się zdolni do morderstwa.
Robert Małecki w opowiadaniu,, Niszcząca fala,, wcielając się w rolę dziennikarza przedstawia nam sprawę Mateusza Żukowskiego który zaginął i do dzisiejszego dnia tej sprawy nie rozwikłano, do dzisiejszego dnia nie odnaleziono ciała Mateusza.
Joanna Opiat-Bojarska w opowiadaniu,, Nałóg,, opisuje sprawę dziewiętnastoletniej Zyty Michalskiej, która wyszła z domu w niedzielę wielkanocną w 1994 roku i nie wróciła. Odnaleziono jej ciało kilkaset metrów od domu, przykryte liśćmi. Czy w tej sprawie faktycznie sprawca żałuje że to zrobił.
Igor Brejdygant w opowiadaniu,, Puszka pandory,, przedstawia sprawę Marcina i jego narzeczonej Kasi. Kiedy przekracza się granicę, kiedy nie można już znieść dalej sytuacji w której się utknęło, uwikłało.
Wszystkie te sprawy zostają też omawiane przez autorów w serialu o tym samym tytule,,Opowiem ci o zbrodni,,na kanale Crime+Investigagion Polsat. Kolejny tom za mną, po raz kolejny przeczytałam opowiadania napisane w bardzo fajny sposób.
Polecam

Opowiem Ci o zbrodni T.3
Igor Brejdygant, Wojciech Chmielarz i inni0
Okładka ksiązki - Opowiem Ci o zbrodni T.3

Prawdziwe zbrodnie. Prawdziwi mordercy. Prawdziwe kryminalne śledztwa. Najnowsza odsłona bestsellerowej serii "Opowiem ci o zbrodni". Przygotowane przez...

Kyle
T.M. Piro