Opiekun

Tom 4 cyklu Temptation Club

Ostatni tom serii Temptation Club

Książka dla czytelników 18+

Czy mężczyzna z obsesją na punkcie kontroli może zbudować zdrowy związek? Marcel Kilian, właściciel sekretnego klubu erotycznego Temptation, wciąż poszukuje idealnej partnerki, której nie będzie przeszkadzać jego silna potrzeba dominacji w każdym aspekcie życia.

Natalia Wrzos ma czasem dość tego, że na jej barkach spoczywa tyle obowiązków. Chciałaby od czasu do czasu oddać władzę wymarzonemu mężczyźnie. Czy Marcelowi to wystarczy?

A co, jeśli ich życie wywróci się do góry nogami przez intrygi biznesowo-polityczne? Jak sobie poradzą, gdy w ich życiu pojawi się ktoś, kto będzie potrzebował pomocy?

Książka zawiera opis scen erotycznych i soft BDSM.

Informacje dodatkowe o Opiekun:

Kup książkę Opiekun

Opiekun - opinie o książce

RECENZJA

„OPIEKUN”

Cykl: Temptation Club (tom 4)

Współpraca Reklamowa – AUTOR: MAGDA KUKAWSKA

„Wciąż szukam swojej uległej księżniczki, która doceni moje starania i troskę. Świat BDSM jest pełen pozerów, aktorów i ludzi, którym brakuje szczerości i otwartości. Związek Uległej z Dominującym to partnerstwo z przesuniętym środkiem ciężkości”.

„Opiekun” to idealne zakończenie serii Temptation Club. Bardzo podobało mi się, że każda część jest inna, ma swój niebanalny klimat, pojawiają się inne postacie, a zarazem przewijają się postacie z innych część, przedstawia inne emocje, inaczej pokazuje świat BDSM w różnych związkach. Ta część należy do Marcela i Natalii. Dostajemy skomplikowane relacje, intrygi, tajemnice, intensywne emocje, uczucia, nieprzewidywalne momenty oraz wątki sensacyjne, w których główną rolę odgrywa handel żywym towarem, co daje trochę brutalności do tej historii. Pełna zwrotów akcji i emocji. Napjęcie rosnie wraz z rozwojem wydarzeń, podsycając ciekawość czytelnika. Autorka pokazuje w tej historii, relacje uległa – dominujący, w sposób partnerski, pełen troski, gdzie uległa darzy swojego dominującego partnera, dużym zaufaniem, pozwala mu na roztoczenie nad sobą opieki. Sceny erotyczne poprowadzone są interesująco, są zmysłowe, piekielnie gorące, pełne żaru, chemii i pożądania, pokazane zostały w sposób wyważony i subtelny, z dużą dozą erotyzmu. Nie dominują fabuły, a zostały idealne wplecione pomiędzy wątki tej opowieści. Fabuła książki wciągająca, została poprowadzona dynamicznie, przemyślana i dopracowana przez autorkę w każdym detalu. Wszystkie wątki są doprowadzone i pozamykane do końca, dzięki czemu mamy pełny obraz sytuacji. Książkę czyta się z dużą lekkością, autorka ma lekki i przyjemne pióro, które otula podczas czytania, wciągając czytelnika bezpowrotnie.

Książka napisana jest z perspektywy głównych bohaterów Natalii i Marcela, dzięki czemu możemy idealnie wczuć się w ich sytuację, poczuć ich emocje. Możemy poznać ich dokładniej i wejść w ich myśli.

Bohaterzy świetnie nakreśleni, autentyczni, dojrzali, wyraziści, silni, różnorodni, barwni, oboje po przejściach, zmagają się ze swoją przeszłością. Są całkowitymi przeciwieństwami. Ich relacja jest dojrzała, pełna pasji, nakreślona bardzo realistycznie.

On tajemniczy właściciel sekretnego klubu „Temptation Club”, który ma obsesję na punkcie kontroli i dominacji, poszukuje uległej księżniczki, która doceni jego starania i troskę. Bardzo interesująca postać, tajemniczy, inteligentny, groźny, a z drugiej strony empatyczny, swoją opiekuńczością skradnie serca, taki duży miś do schrupania.

Ona kobieta troskliwa, o czystym sercu,
która przeszła w swoim życiu wiele. Szuka dominującego partnera, przy którym poczuje się bezpiecznie, by oddać mu kontrolę.

„Przez lata tkwiłam w stanie zawieszenia. Czułam się wolna, a jednocześnie utknęłam w koszmarnych wspomnieniach dzieciństwa. Dopiero Marcel przekonał mnie, że czas permanentnie zamknąć ten rozdział”.

Natalia pracuje jako przedszkolaka w przedszkolu Chmurka. Na co dzień samodzielna, silna, empatyczna kobieta, która potrzebuje partnera, który ją zdominuje, zatroszczy się o nią i będzie mogła obdarzyć go zaufaniem. Jednak jej poszukiwania, są bezcelowe, gdyż na swojej drodze stają sami oszuści, którzy myślą wyłącznie o sobie. Wszystko zmienia się, gdy na jej drodze staje Marcel Kilian. W dodatku okazuje się, że Marcel, to nowy właściciel lokalu, w którym mieści się „Chmurka”. Mężczyzna zwrócił uwagę na Natalię, na czacie slave-dom.pl. Natalia staje się, dla niego wyjątkowym ideałem, dla której zrobi wszystko, chcąc pokazać jej, że jest mężczyzną stworzonym dla niej, którą się zaopiekuję. Ich życie wywraca się do góry nogami, przez prowadzone intrygi, a Natalii grozi niebezpieczeństwo. W dodatku niespodziewanie do ich życia wkraczają maluszki, uwolnione z transportu i będą musieli się nimi zaopiekować. Co z tego wyniknie, aby się tego dowiedzieć, musicie koniecznie sięgnąć po tę książkę.

-Czy Natalia da szansę Marcelowi i czy to on okaże się mężczyzną, którego potrzebowała?

-Co planuje jej biologiczny ojciec, który pojawił się w życiu Natalii całkiem niedawno?

-Czy Natalia może czuć się bezpieczna?

-Ja potoczą się ich losy?

-Czy stworzą swój wymarzony świat?

Polecam.

Avatar użytkownika - rudablondynkarec
rudablondynkarec
Przeczytane:2025-01-16, Ocena: 5, Przeczytałam, 2025,

Marcel i Natalia to swoje przeciwieństwa, zarówno w zachowaniu, jak i w życiu codziennym. Czy w takim przypadku może zaistnieć jakieś uczucie?

"Opiekun" to czwarta i ostatnia część serii "Temptation club". W tej części poznajemy Marcela, który jest przyjacielem Krystiana, ale również właścicielem Temptation. Jest to postać władza, zaborcza i dominująca. Natomiast Natalia to spokojna i troskliwa nauczycielka przedszkolna, która czasami staje się również silna i niezależna. Czy osoby o różnych osobowościach dadzą sobie szanse na szczęście?

Ostatni tom to część, która pokazuje nam w końcu kim jest tajemniczy właściciel klubu, którego od początku nam brakowało. Marcel jest osobą, która wychowywała się w rodzinach zastępczych, dlatego najbardziej porusza go problem handlu dziećmi i próbuje go zwalczyć w każdy możliwy sposób.

Natalia to nauczycielka przedszkolna, która marzy by ktoś się nią zaopiekował.

Gdy drogi obojga bohaterów się krzyżują to dochodzi do spełnienia ich pragnień, ale czy ich szczęście będzie mogło trwać bezgranicznie?

" Opiekun" to książka poruszająca zarówno tematy życia codziennego, ale również wątki BDSM i handlu dziećmi, czy też czarnego rynku. Akcja toczy się sprawnie i płynnie, co prowadzi do tego, że książkę czyta się szybko. Jest to historia ciekawa i trzymająca w napięciu, gdyż intrygi i tajemnice również pojawią się w tej części.

Podsumowując każda część z serii jest ciekawa, pełna zwrotów akcji, jednak to bohaterowie z ostatniego tomu są najlepszą parą i najbardziej was zachwycą. Bardzo polecam całą serię, ale najbardziej zachęcam do sięgnięcia po ostatni tom, choć brakuje mi części z losami bohaterów po kilku latach, gdy ich życie się ustabilizowało.

Moja ocena: 9/10

Za możliwość przeczytania i zaufanie bardzo dziękuję autorce i czekam na dalszą twórczość.

Masochistka
Magda Kukawska0
Okładka ksiązki - Masochistka

Tom II serii Temptation Club
Książka wyłącznie dla czytelników 18+Po zniknięciu Aurelii, Sara próbuje wspierać załamanego Aleksandra, jednocześnie...

Manipulatorka
Magda Kukawska 0
Okładka ksiązki - Manipulatorka

Trzeci tom serii Temptation Club.Książka dla czytelników 18+Pięć lat po wydarzeniach z „Manipulanta” Aleksander wciąż nie może pogodzić się...