On żyje!. Świadectwo mocy Ducha Świętego w posłudze o. Emiliena Tardifa

Świadectwo mocy Ducha Świętego w posłudze o. Emiliena Tardifa

CEL CHRZEŚCIJAŃSKIEGO ŻYCIA POLEGA NA ZDOBYWANIU DUCHA ŚWIĘTEGO

SIOSTRA ANGELA MUSOLESI w swojej najnowszej książce przybliża czytelnikowi rzeczywistość ruchu charyzmatycznego, popularnie zwanego Odnową w Duchu Świetym. Czyni to z perspektywy własnego doświadczenia, a przede wszystkim z perspektywy naocznego świadka, którym była, kiedy na własne oczy widziała cudowne Boże działanie podczas jednego ze spotkań modlitewnych

z OJCEM ÉMILIENEM TARDIFEM.

Sługa Boży o. Tardif (którego proces beatyfikacyjny właśnie trwa) został obdarowany przez Pana niezwykłymi darami i charyzmatami, stając się narzędziem potężnej Bożej mocy. Jego posługa była jak podróż w czasie do epoki pierwszych chrześcijan, kiedy ujawnianie się charyzmatów było czymś normalnym i powszechnym. Dzięki Odnowie chrześcijanie mogą na nowo przekonać się, że ich prosta, pełna ufności wiara ma moc, a Pan odpowiada na modlitwę swego ludu, czyniąc wiele znaków i cudów:

(...) sparaliżowani stają na własnych nogach, głusi zaczynają słyszeć, ślepi widzieć, samotni czują miłość i bliskość Jezusa, który żywy nieustannie przebywa wśród nas.

Książka siostry Angeli Musolesi zawiera zbiór świadectw uzdrowionych wiernych. W cytowanych dokumentach niejednokrotnie widać, jakiego wysiłku i przemiany duchowej wymagało od uleczonych przebycie ścieżki cudownego uzdrowienia. Wśród relacji znajdziemy opowieści o wyleczeniu z nowotworów i łamliwości kości; historie opowiadające o odzyskania wzroku i słuchu, odrzucaniu kul i wstawaniu z wózków inwalidzkich - a wszystko to potwierdzone również opiniami lekarzy i badaniami medycznymi.

Informacje dodatkowe o On żyje!. Świadectwo mocy Ducha Świętego w posłudze o. Emiliena Tardifa:

Wydawnictwo: Esprit
Data wydania: 2023-04-01
Kategoria: Duchowość, religia
Tytuł oryginału: El vive! Rinnovamento nello Spirito. Testimonianze di guarigioni

Tagi: Chrześcijaństwo

Kup książkę On żyje!. Świadectwo mocy Ducha Świętego w posłudze o. Emiliena Tardifa

Ty jesteś moją zgubą. Śladami nauczania ks. Gabriele Amortha
s. Angela Musolesi0
Okładka ksiązki - Ty jesteś moją zgubą. Śladami nauczania ks. Gabriele Amortha

Ksiądz Amorth (1925-2016) przez wiele lat był oficjalnym egzorcystą Watykanu i diecezji rzymskiej, a także założycielem i wieloletnim przewodniczącym Międzynarodowego...

Rok szarańczy
Terry Hayes