Omega- 3 To co w rybach jest najlepsze

Ocena: 0 (0 głosów)
Ci, którzy regularnie spożywają ryby lub inne morskie stworzenia, opóźniają w znaczącym stopniu swój pierwszy atak serca oraz prawdopodobieństwo następnych. Nic więc dziwnego, że ryby cieszą się wielkimi względami u kardiologów. American Heart Associatin zaleciło Amerykanom jedzenie ryb przynajmniej dwa razy w tygodniu. U kobiet z kolei, jak dowiodły inne badania, jedzenie ryb znacznie obniża ryzyko wylewu krwi do mózgu. Nie mówiąc już o tym, że uboga w rybne tłuszcze dieta kobiet będących w ciąży ma nie tylko fatalny wpływ na przyszły intelektualny rozwój ich potomstwa, lecz także zwiększa groźbę depresji poporodowej. Tajemniczymi substancjami, odpowiedzialnymi za większość korzyści zdrowotnych, jakie przynosi rybia dieta, jest grupa kwasów tłuszczowych Omega - 3, w które ryby są szczególnie bogate.

Informacje dodatkowe o Omega- 3 To co w rybach jest najlepsze:

Wydawnictwo: inne
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788388872877
Liczba stron: 103

więcej

Kup książkę Omega- 3 To co w rybach jest najlepsze

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Omega- 3 To co w rybach jest najlepsze - opinie o książce

Recenzje miesiąca
Smolarz
Przemysław Piotrowski
Smolarz
Babcie na ratunek
Małgosia Librowska
Babcie na ratunek
Wszyscy zakochani nocą
Mieko Kawakami
Wszyscy zakochani nocą
Kyle
T.M. Piro
Kyle
Zaniedbany ogród
Laurencja Wons
Zaniedbany ogród
Raj utracony
John Milton
Raj utracony
Krok do szczęścia
Anna Ficner-Ogonowska
Krok do szczęścia
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy