Ogród naturalny ilustrowany poradnik

Jak stworzyć od podstaw i cieszyć się fragmentem "raju utraconego", jakim jest ogród naturalny, postaramy się podpowiedzieć Państwu krok po kroku na kolejnych stronach tej książki.

Informacje dodatkowe o Ogród naturalny ilustrowany poradnik:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: b.d
Kategoria:

Kup książkę Ogród naturalny ilustrowany poradnik

Ogród naturalny ilustrowany poradnik - opinie o książce

Jako, że często zdarza mi się zaczynać różne rzeczy od d... strony i tak też stało się i tym razem. Najpierw założyłam grządki, posadziłam krzaki, kwiaty i drzewka, a teraz zabieram się za czytanie o ogrodach. Hm... I jakie są moje wrażenia z przeczytanej książki? Że nic praktycznie o ogrodnictwie nie wiem, że przerażają mnie opisy nawozów, pierwiastków i innych tabelkowanych stworów. Cóż... to dobra książka, wszystko jest poukładane schematycznie, uporządkowane, jak zadbany ogród z zaplanowanym każdym źdźbłem trawy. A u mnie w głowie łąka. Fajne są tabelki z tym, co dobrze będzie koło siebie rosło, fajne są opisy poszczególnych roślin, fajne są opisy gleby. Niefajne są opisy nawozów i pierwiastków, objawów, braków i nadmiarów. To znaczy praktyczne, ale dla mnie jeszcze zbyt trudne. Bo ja dopiero się uczę, bo mój ogród to absolutny brak planu. A książka jest bardzo poukładana. Ogólnie rzecz biorąc zawiera mnóstwo praktycznej wiedzy i bardzo przydatnej. Bardzo poukładanej. Pewnie wrócę do niej wiele razy. A póki co - zielono mi :)