Wiele napisano na temat interpretacji kart tarota, ale według Joan Bunning istnieje jeden szczególny rodzaj znaczeń, któremu należy poświęcić więcej uwagi - odwrócenie kart.

Odwrócone karty mogą zawierać zupełnie inny sens niż ich pionowe interpretacje. Niestety, odwrócenie tarota jest często źle rozumiane. Niektórzy uważają, że taka karta to niepokojące wieści. Inni sądzą, że odwrócone znaczenie musi być całkowitym przeciwieństwem standardowego odczytu. Część tarocistów kompletnie je ignoruje i po prostu odwraca do góry nogami każdą kartę, która pojawiła się w pozycji odwróconej na rozkładzie.

Podejście Joan Bunning do odwróconych kart opiera się na zrozumieniu energii i ich cykli. Możesz ożywić i pogłębić swoją praktykę tarota, dodając do niej ten nowy wymiar.

Informacje dodatkowe o Odwrócone karty tarota. Jak interpretować znaczenie odwróceń i tworzyć bogatsze odczyty:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2025-01-29
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Upside Down Tarot: How Reversals Add Depth to Your Reading

Tagi: Tarot

Kup książkę Odwrócone karty tarota. Jak interpretować znaczenie odwróceń i tworzyć bogatsze odczyty

Odwrócone karty tarota. Jak interpretować znaczenie odwróceń i tworzyć bogatsze odczyty - opinie o książce

Avatar użytkownika - w_ksiazkowym_zac
w_ksiazkowym_zac
Przeczytane:2025-02-05, Ocena: 4, Przeczytałam,

"Wiele napisano na temat interpretacji tarota, ale według Joan Bunning istnieje jeden szczególny rodzaj znaczeń, któremu należy poświęcić uwagę - odwrócenie kart.

W tej pozycji karty mogą mieć zupełnie inny sens niż ich pionowe interpretacje.

Niestety, odwrócenie tarota jest często źle rozumiane. Niektórzy uważają, że taka karta to niepokojące wieści. Inni sądzą, że odwrócone znacznie musi być całkowitym przeciwieństwem standardowego odczytu. Część tarocistów kompletnie je ignoruje i po prostu obraca do góry nogami każdą karetę, która pojawiła się w pozycji odwróconej na rozkładzie.

Podejście Joann Bunning do odwróconych kart opiera się na zrozumieniu energii i ich cykli. Możesz ożywić i pogłębić swoją praktykę dodając do niej ten nowy wymiar."

Muszę przyznać - jestem kompletnym laikiem temacie tarota, nie mniej jednak leżał on zawsze w kręgu moich zainteresowań. Książka została podzielona na dwie części - w pierwszej poznamy ukryte znaczenie odwrócenia, w drugiej - opisy odwróconych kart. Nie ukrywam - bardziej przydałby mi się taki praktyczny kurs tarota, i właśnie taką książka napisała też autorka i to pod tym tytułem - "Praktyczny kurs tarota". Jednak "Odwrócone karty tarota" jest napisane prostym językiem - tak, że i początkujący w tym temacie na pewno się tu odnajdą. Autorka w jasny i dosyć obrazowy sposób tłumaczy nam krok po kroku, jak interpretować znacznie odwróceń kart tarota. A trzeba przyznać że pisarka w tym temacie jest ekspertką. Napisała bowiem aż pięć książek na ten temat, stworzyła też internetowy kurs tarota i studiuje go już od wielu lat. Wiedza zatem, jaką nam tu przedstawia, jest zarówno teoretyczna, jak i poparta latami praktyki i zdobytego doświadczenia. Jeśli zatem na któreś z pytań, postawionych na początku postu,. odpowiecie sobie TAK - ta książka jest dla was!
Miłego dnia!

Praktyczny kurs Tarota. Kompletny podręcznik dla każdego
Joan Bunning0
Okładka ksiązki - Praktyczny kurs Tarota. Kompletny podręcznik dla każdego

"Praktyczny kurs Tarota" to książka, której nie może zabraknąć w biblioteczce każdego, kto pragnie rozpocząć swoją przygodę z wyjątkowymi kartami, jaki...