Dlaczego mielibyśmy zajmować się mówieniem o duchowości, która jest specyficznie męska?

Jestem przekonany, że drogi do Boga są różne, ponieważ kobiety i mężczyźni zwracają uwagę na różne sprawy. Wiedzą o tym producenci filmowi i wydawcy, wiedzą o tym specjaliści od reklamy i sprzedawcy, wie o tym prawie każdy za wyjątkiem duchowieństwa. Na szczęście różnice te są mocno podkreślane w uniwersalnych mitach i legendach religijnych. Również w tekstach należących do tradycji judeo-chrześcijańskiej. Będzie to wyraźnie widać po lekturze tej książki. Richard Rohr "To odpowiednia książka dla każdego mężczyzny, który prawdziwie pragnie docenić dar, jakim jest męskość". "Pecos Benedictine Book Nook" "Dla mężczyzny, który szuka afirmacji męskości w tradycji chrześcijańskiej lektura ta będzie prowokującym doświadczeniem". "The Journal of Men's Studies"

Informacje dodatkowe o Od mężczyzny dzikiego do mężczyzny mądrego: Refleksje na temat męskiej duchowości:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2014-03-01
Kategoria: Psychologia
ISBN: 978-83-277-0062-9

Kup książkę Od mężczyzny dzikiego do mężczyzny mądrego: Refleksje na temat męskiej duchowości

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;