Oczyszczenie pamięci. Jan Paweł II i uzdrowienie międzypokoleniowe

„Oczyszczenie pamięci. Jan Paweł II i uzdrowienie międzypokoleniowe” - to odpowiedź na Uchwałę 15/370/2015 Konferencji Episkopatu Polski z dnia 6 października 2015 roku w sprawie tzw. grzechu międzypokoleniowego i uzdrowienia międzypokoleniowego, w której „KEP podjęła decyzję o zakazie celebrowania Mszy świętych i wszelkich nabożeństw z modlitwą o uzdrowienie z grzechów pokoleniowych czy o uzdrowienie międzypokoleniowe, powołując się na akt Papieża Polaka, który w sposób jasny ukazuje zasadność modlitwy o uzdrowienie międzypokoleniowe. Jako dowód przywołuję świadectwo tego, co zrobił w pierwszą niedziele Wielkiego Postu 12 marca 2000 w roku Wielkiego Jubileuszu: „W tej perspektywie akty dokonane przez Papieża i akty, o które prosi, w odniesieniu do win przeszłości nabierają wartości wzorcowej i profetycznej zarówno dla religii, rządów i narodów, jak również dla Kościoła katolickiego (ja dodałbym dla każdego człowieka), któremu w ten sposób pomoże się w skuteczniejszym przeżywaniu wielkiego Jubileuszu wcielenia jako wydarzenia łaski i pojednania dla wszystkich”.

Informacje dodatkowe o Oczyszczenie pamięci. Jan Paweł II i uzdrowienie międzypokoleniowe:

Data wydania: 2019 (data przybliżona)
Kategoria: Duchowość, religia

Tagi: bóg Jan Paweł II modlitwa uzdrowienie międzypokoleniowe Grzech grzech międzypokoleniowy Odnowa w Duchu Świętym

Kup książkę Oczyszczenie pamięci. Jan Paweł II i uzdrowienie międzypokoleniowe

Oczyszczenie pamięci. Jan Paweł II i uzdrowienie międzypokoleniowe - opinie o książce

Lesbian, gay, bisexual, trans. Błazny króla
Andrzej Budziński0
Okładka ksiązki - Lesbian, gay, bisexual, trans. Błazny króla

„Lesbian, gay, bisexual, Trans … błazny króla”, to próba odpowiedzi na definicję naukową homoseksualizmu, według której...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk