Oczy pełne strachu

Było tutaj od zawsze, jeszcze zanim my się pojawiliśmy.

Zło. Najpotężniejszy z żywiołów. Wszechobecne i nieogarnięte.

Oczy pełne strachu ukazują różne formy zła - jako zdarzenia dnia codziennego i zjawiska nadprzyrodzone; jako emocje znane każdemu, kto jest wrażliwy na otaczającą go rzeczywistość.

To historie zwykłych ludzi, którym przytrafiają się rzeczy niezwykłe. Opowieść o frustracji i nienawiści, która przybiera materialną formę. O tym, jak to jest naprawdę wejść w umysł innego człowieka i spróbować go poznać. Jak samotność i odrzucenie przez społeczeństwo prowadzą do tragedii.

Poznaj ludzi, którzy szukają akceptacji, ciepła i miłości w szaleńczo pędzącym szarym tłumie. Odwiedź wymierające miasta na prowincji i wielkie bezosobowe blokowiska. Przeżyj spotkania z niezwykłym.

W starciu ze złem każdy z nas skazany jest na nierówną samotną walkę. Ale nie zdołasz przed nim uciec. Gdy ukaże swoje oblicze, będzie już za późno. A może jednak to właśnie tobie się uda? Spróbujesz?

Informacje dodatkowe o Oczy pełne strachu:

Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Data wydania: 2014-04-28

Kup książkę Oczy pełne strachu

Oczy pełne strachu - opinie o książce

Avatar użytkownika - Ruda_Wiedzma
Ruda_Wiedzma
Przeczytane:2014-06-25, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki 2014, Mam,
Rzeka zbrodni
Jarosław Jakubowski0
Okładka ksiązki - Rzeka zbrodni

Śmierć nadeszła nocą... Cztery ofiary połączone więzami krwi... Styczeń 1920 roku to dla Bydgoszczy gorący czas. Na mocy traktatu wersalskiego miasto...