Obowiązki i odpowiedzialność przedsiębiorcy sektora spożywczego podlegającego kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej

Ocena: 0 (0 głosów)
Zapisy w prawie żywnościowym nie zawsze jednoznacznie i wprost formułują obowiązek, któremu musi sprostać przedsiębiorca. Jak bowiem rozumieć stosowane w rozporządzeniach zwroty typu: „tam gdzie to konieczne, tam gdzie to niezbędne, tam gdzie to stosowne; warunki konieczne, właściwe do zapewnienia bezpieczeństwa żywności\" itp.?Nowe podejście do kwestii odpowiedzialności za bezpieczeństwo żywności zapisane w obowiązujących aktach prawnych wymaga od przedsiębiorcy dużej wiedzy i świadomeg

Informacje dodatkowe o Obowiązki i odpowiedzialność przedsiębiorcy sektora spożywczego podlegającego kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: b.d
Kategoria:
ISBN: 978-83-7426-497-6
Liczba stron: 82

więcej

Kup książkę Obowiązki i odpowiedzialność przedsiębiorcy sektora spożywczego podlegającego kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Obowiązki i odpowiedzialność przedsiębiorcy sektora spożywczego podlegającego kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej - opinie o książce

Inne książki autora
Dokumentacja sanitarna według zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP i Dobrej Praktyki Higienicznej GHP Instrukcje, zapisy - cuk
Barbara Jackiewicz0
Okładka ksiązki - Dokumentacja sanitarna według zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP i Dobrej Praktyki Higienicznej GHP Instrukcje, zapisy - cuk

Skoroszyt z wymiennymi kartami, zawierający zestaw instrukcji i formularzy opracowanych specjalnie dla cukierni, ciastkarni, lodziarni, umożliwiający dokonywanie...

Poradnik opracowania zasad dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) i dobrej praktyki higienicznej (GHP) z przykładowo wypełnioną doku
Barbara Jackiewicz0
Okładka ksiązki - Poradnik opracowania zasad dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) i dobrej praktyki higienicznej (GHP) z przykładowo wypełnioną doku

Zgodnie z ustawą z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz.U. Nr 63, poz. 634 z późn. zm.) oraz przepisami wykonawczymi do...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Reklamy