Gdy w firmie, w której pracuje Victoria Renard, pojawia się nieziemsko przystojny fotograf Red Webster, wydaje się, że przed jego obiektywem nic się nie ukryje...
Między Vicki a fotografem iskrzy od pierwszego przypadkowego spotkania. Ich wzajemna fascynacja nabiera rumieńców w firmowej siłowni, a wkrótce przeradza się w gorący i pełen niespodziewanych wrażeń romans.
Weekend, który Red i Vicki spędzają razem w ekskluzywnym hotelu, miał być przygodą bez zahamowań, ale też bez zobowiązań. Wkrótce wszystkie uprzedzenia Vicki i Reda topnieją, a ich opór przed zaangażowaniem się słabnie.
Czy przypuszczali, że doznania erotyczne to tylko wstęp do czegoś znacznie większego, do uczucia, które z siłą wodospadu zaleje ich serca i ich całych?
Wydawnictwo: Czarna Owca
Data wydania: 2013-10-23
Tytuł oryginału: Intimate Exposure
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Antonina Kasprzak
Lektura obowiązkowa dla wszystkich miłośniczek "Pięćdziesięciu twarzy Greya". Młoda bibliotekarka Gwendolynne Price pewnego dnia znajduje w służbowej skrzynce...
Przeczytane:2013-11-18, Ocena: 4, Przeczytałam, "Wyzwanie - Pióro i Pazur", 52 książki 2013,
"Obnażona" swój tytuł wzięła właśnie od ujawnienia wszystkich ukrytych instynktów i pragnień bohaterki. To fotograf wyzwolił w niej drzemiące pokłady seksualnej "bestii", jednocześnie sam nie wykłada wszystkich kart na stół. I choć czytelnik może wywnioskować jaką tajemnicę skrywa Red , to momenty pikanterii, mocnych i bezpruderyjnych opisów scen łóżkowych przesłaniają historię.
Język , którym posługuje się Portia Da Costa nie różni się od innych pozycji tego gatunku. Uwagę czytelnika mają przykuć mocne, szokujące, zawstydzające sceny seksu. Mnie osobiście nic już nie dziwi. I być może dobrze, że pozycja liczy sobie zaledwie około 170 stron. I nie bynajmniej , że jest ona nudna, ale widocznie pisarka nie miała pomysłu na rozwinięcie wątków, a być może nie chciała nic rozciągać na siłę. W każdym razie czyta się ją szybko i nie sposób się znudzić i przejeść erotykiem. Polecam